SGP


18 - 09 - 07 | Gezin betaalt de rekening

Eerste reactie SGP troonrede en Miljoenennota

Het zou de SGP deugd hebben gedaan als dit mede door CDA en CU gestempelde kabinet zou hebben durven uitstralen wat het kabinet-Colijn 70 jaar geleden in de troonrede schreef: âTe midden van de geestelijke verwarring in de wereld, waaraan ook ons volk niet geheel ontkomt, is steeds dringender de eis, dat in wetgeving en bestuur vóór alles Gods wet tot opperste richtsnoer worde genomen.â Voor de SGP is dit geen frase, maar een hartekreet vanuit een diepe bezorgdheid over krachten die op termijn een bedreiging vormen voor ons land.

Ondanks mooie woorden, blijkt het gezin onder dit kabinet niet beter af. De pijn zit âm vooral in het eerder afschaffen van de (overdraagbare) algemene heffingskorting en de bezuiniging op de kinderbijslag. De rekening zal moeten worden betaald door de éénverdieners en door de doorsnee-verdieners. De financiële druk op die gezinnen neemt dus per saldo gewoon toe. Van een kabinet waarvan CDA en CU deel uitmaken had echt iets anders mogen worden verwacht dan zoân oneerlijke lastenverzwaring.

De SGP staat met overtuiging in de joods-christelijke traditie en betreurt het daarom dat daar onlangs door minister Vogelaar in één adem en kritiekloos het bijvoeglijke naamwoord islamitisch aan werd toegevoegd. Wij keren ons tegen wat is gaan heten de islamisering van onze samenleving en de uiterlijke verschijningsvormen daarvan.

De SGP blijft hameren op goede omgangsvormen. Dat is een probleem waar iedereen mee te maken heeft en waar iedere Nederlander een verantwoordelijkheid in heeft. Zoals slecht voorbeeld slecht doet volgen, doet goed voorbeeld goed volgen. Van politici mag dan ook het goede voorbeeld worden verwacht. Vanuit die optiek vindt de SGP dat de Kamer zich niet te kijk moet zetten door onheus taalgebruik en spelverruwing. Een debat wint aan kracht door argumenten, niet door het gebruik van krachttermen. Het gezag van de Kamer als tegenspeler van de regering zou erdoor versterkt worden.

Nadere informatie:
B.J. van der Vlies, fractievoorzitter SGP Tweede Kamer, b.vdvlies@tweedekamer.nl
Menno de Bruyne, voorlichter SGP-fractie Tweede Kamer, 06 1830 5821

Gezin betaalt de rekening