Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden na mishandeling en dreiging met mes
Publicatiedatum: 18-9-2007 16:05:28

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft maandagavond op de Nieuwe Kade een 35-jarige Arnhemmer opgepakt wegens mishandeling en bedreiging. De man zou kort daarvoor een 25-jarige vrouw op straat hebben geslagen en daarna bedreigd met een mes. Een passerende beveiligingsmedewerker greep in en wist het mes af te pakken. De Arnhemmer ging er vervolgens vandoor. Gewaarschuwde agenten troffen de man even later in de buurt aan waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. De man en vrouw bleken elkaar te kennen. Volgens het slachtoffer zou de Arnhemmer haar al vaker hebben lastig gevallen. (07-142343)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duo aangehouden na geweldadige diefstal

Publicatiedatum: 18-9-2007 16:04:46

ARNHEM - Een zeventienjarige Dierenaar en een negentienjarige jongen uit Spankeren zijn maandagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De twee worden ervan verdacht samen met nog twee anderen een achttienjarige Arnhemmer op de Rijnstraat een kopstoot te hebben gegeven en er vervolgens met zijn portemonnee vandoor zijn gegaan. Op aanwijzen van getuigen werden even later op het Airborneplein de Dierenaar en Spankerenaar aangetroffen die aan de signalementen bleken te voldoen. De overige verdachten werden niet meer aangetroffen. De twee aangehouden jongens zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. De Arnhemmer was bij het incident niet gewond geraakt.
(07-142176)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie man opgepakt en traangas in beslag na vechtpartij
Publicatiedatum: 18-9-2007 16:04:00

ARNHEM - De politie heeft maandagavond drie mannen opgepakt na een vechtpartij op de Volkerakstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Het gaat om drie Arnhemmers van 32, 33 en 41 jaar. Bij een van hen werd een busje traangas aangetroffen dat in beslag is genomen. Omstreeks vier uur werd bij de politie gemeld dat er op de Volkerakstraat een vechtpartij had plaatsgevonden tussen drie mannen. Daar aangekomen troffen agenten in de omgeving de 33- en 41-jarige aan die verklaarden door hun 32-jarige stadsgenoot te zijn aangevallen. Volgens hun lezing zou hij ook een pistool getrokken hebben. Nadat de beide mannen naar het politiebureau waren verwezen voor het doen van aangifte troffen de agenten even later de 32-jarige aan. Hij bleek een bekende van de andere twee te zijn. Volgens zijn lezing was hij door de andere twee aangevallen en met traangas bewerkt. Van een pistool zou geen sprake zijn geweest en werd ook niet aangetroffen. Een getuige bevestigde dat verhaal. Omdat de 32-jarige aanvankelijk toch als verdachte werd aangemerkt werd hij aangehouden. De twee anderen die inmiddels in het politiebureau waren, werden vervolgens ook aangehouden. De 32-jarige is dezelfde avond nog na verhoor vrijgelaten. De twee anderen zitten nog vast. Problemen in de relatiesfeer zouden de aanleiding zijn tot het conflict.
(07-142179)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---