Politie Gelderland-Zuid

Op heterdaad betrapt

Tiel, 18-09-2007 o Maandagnacht ging het inbraakalarm van een bedrijf aan de Lingeweg in Tiel af. Omdat dit de derde keer deze week was dat er op die plek werd ingebroken, ging de politie met twee wagens er op af.

Daar zagen zij nabij het bedrijf een man lopen en spraken hem aan. De 34-jarige man uit Tiel maakte een verwarde en zenuwachtige indruk waarop de agenten vermoedden dat hij iets met de inbraken te maken had. De man werd verzocht te tonen wat hij in zijn zakken had. Daarop trok de man een breekijzer uit zijn zak en meerdere sleutels. De man werd hierop aangehouden en voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau in Tiel.

Bij het invoeren van de gegevens van de man zag de politie dat hij betrokken is geweest bij meerdere inbraken. Vervolgens bekende de man tijdens zijn verhoor dat hij de twee eerdere inbraken bij het bedrijf aan de Lingeweg ook had gepleegd. De Districtsrecherche van Gelderland-Zuid stelt een onderzoek in naar de man en zijn betrokkenheid bij meerdere inbraken in Tiel. (13)