Gemeente Schouwen-Duiveland


Echtpaar Kristelijn 70-jaar getrouwd

Publicatiedatum: 18 september 2007
Datum laatst gewijzigd: 18 september 2007


- PERSBERICHT -

Datum

Echtpaar Kristelijn-Foeken uit Burgh-Haamstede zeventig jaar getrouwd

Zondag 16 september vierden de heer W.L. Kristelijn en mevrouw W. Kristelijn-Foeken hun

zeventigjarig huwelijksjubileum. Wethouder A. Verseput feliciteerde het echtpaar een dag later, op maandag 17 augustus. De heer en mevrouw Kristelijn zijn in 1937 gehuwd in het stadhuis van Dordrecht. Tot 1961 hebben zij in Dordrecht gewoond. In deze periode werkte de heer Kristelijn als machinist op een baggermolen, waarvoor hij veel van huis was. Hij werkte onder andere in Frankrijk, Egypte, Venezuela en Zuid-Afrika. Mevrouw Kristelijn zag haar man in die tijd weinig, hij was steeds een paar weken thuis, om vervolgens voor zes maanden naar het buitenland te gaan. Vanaf 1961 kon de heer Kristelijn in Renesse gaan werken, als voorman proefstand in de scheepsmotoren. Het gezin verhuisde toen naar Renesse.
Mevrouw Kristelijn zorgde voor het huishouden en de kinderen. Verder naaide en handwerkte ze graag. De heer Kristelijn is een natuurmens en verzorgde excursies voor de vogelwacht. Daarnaast was hij bijrijder op de ambulance en leest hij graag boeken over astronomie. Het echtpaar Kristelijn heeft lang op zichzelf gewoond, maar verblijft nu sinds enkele weken in zorgcentrum Duinoord.
De heer Kristelijn is 96 jaar en mevrouw Kristelijn is 91 jaar. Het echtpaar kreeg drie dochters en heeft vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.