Verzamelberichten Dinsdag

's-Hertogenbosch, 18-09-2007

Mannen aangehouden na inbraak auto

s-Hertogenbosch In verband met de inbraak in een auto op de Goudsbloemvallei op maandagmiddag, heeft de politie een 19-jarige en een 20-jarige Bosschenaar aangehouden. Daarbij werd onder andere een portemonnee met inhoud gestolen. Bij de politie was de melding binnen gekomen dat twee gemaskerde mannen bij de pin-automaat van een bank op de Sint Teunislaan bezig waren. Toen agenten ter plaatse kwamen, ging het tweetal er vandoor. In hun vlucht gooiden mannen goederen weg die afkomstig bleken van genoemde autoinbraak.. Één van de twee kon na een snelle zoekactie van de politie direct worden aangehouden. Uit het verdere onderzoek bleek de identiteit van de tweede verdachte, die dinsdag werd aangehouden. Beide mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Motorrijder komt bij eenzijdig ongeval om het leven

s-Hertogenbosch Bij een eenzijdig ongeval op de rijksweg A2 is dinsdagmiddag een 32-jarige motorrijder uit Haaren (NB) om het leven gekomen. De man kwam vanuit de richting Eindhoven en nam de afrit bij het provinciehuis richting de Pettelaar. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in de bocht ten val en gleed met zijn motor tegen de vangrail. Hij overleed ter plaatse. De politie heeft ter plaatse een technisch onderzoek ingesteld naar de toedracht. Als gevolg van het ongeval is de afrit enige tijd afgesloten geweest.

Man aangehouden voor vernieling bij ex-vriendin

Rosmalen Een 36-jarige inwoner van Rosmalen is maandagavond aangehouden in verband met vernieling. Hij had die avond vernielingen gepleegd aan de woning en de auto van zijn ex-vriendin. De man is voor verhoor ingesloten,.

Bosschenaar aangehouden voor drugsbezit

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmiddag een 49-jarige inwoner van s-Hertogenbosch in zijn woning aangehouden voor drugsbezit. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat in het huis van de verdachte drugs aanwezig zou zijn. Vervolgens werd onder andere met een drugshond een onderzoek ingesteld. Aangezien er inderdaad drugs en drugs gerelateerde spullen werden aangetroffen, is de man aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.

Aanhouding in verband met lokaalvredebreuk

s-Hertogenbosch Een 49-jarige inwoner van Eindhoven is maandagmiddag aangehouden in het stadskantoor aan de Wolvenhoek in verband met lokaalvredebreuk. De man was het niet eens met de afwijzing voor een uitkering en hij weigerde, ondanks enkele vorderingen daartoe, te vertrekken. Hij verzette zich vervolgens ook bij zijn aanhouding. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man uit aangehouden voor bedreiging gemeentepersoneel

Drunen Een 26-jarige man is dinsdagochtend op zijn verblijfadres in Drunen aangehouden omdat hij maandagmiddag personeel van de gemeente Heusden had bedreigd. De man had zich maandag gemeld op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein voor een nieuw identiteitsbewijs. Dit werd hem geweigerd omdat hij nog niet in de gemeente ingeschreven stond. Daarop uitte hij fikse bedreigingen naar enkele ambtenaren. De verdachte is ingesloten.

Brandje op bouwterrein

Boxtel Door onbekende oorzaak is maandagavond een opslagkeet op een bouwterrein aan de Van Beekstraat in vlammen opgegaan. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een andere keet op het terrein. De brand was snel geblust.

Vrouw aangehouden na poging diefstal vanaf auto

Uden Een 26-jarige vrouw uit Uden is dinsdagmiddag in haar woning aangehouden omdat zij had geprobeerd een wielkapspoiler van een op Bitswijk geparkeerde auto te stelen. De 49-jarige eigenaar van de auto uit Bergambacht, dacht in eerste instantie dat zijn auto was aangereden. Later bleek dat het poging diefstal ging. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. Ook zal zij de schade aan de andere auto moeten vergoeden.

Jongen aangehouden voor mishandeling

Oss Naar aanleiding van een vechtpartij bij een school aan de Verdistraat, heeft de politie maandagmiddag een 16-jarige inwoner van Oss aangehouden. De verdachte zou samen met anderen een 17-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. De aangehouden verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Brand verwoest auto

Oss Een geparkeerde auto in de Staringstraat is maandagavond door brand verwoest. De brandweer had de brand snel geblust. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. Er is een buurtonderzoek gehouden en de op de auto wordt technisch sporenonderzoek verricht.

Gewonden na aanrijdingen

Oijen Bij een aanrijding op de kruising Bernhardweg Lutterweg, is in de vroege ochtend van dinsdag een 57-jarige man uit Lith gewond geraakt. Hij reed over de Lutterweg en verleende op de kruising met de Bernhardweg een 29-jarige bestuurder uit Oijen geen vrije doorgang. De man uit Lith werd met onbekend letsel met een ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Beide autos zijn met flinke schade weggetakeld.

Schaijk Een auto met twee inzittenden is dinsdagochtend op de Rijksweg tegen een lantaarnpaal gereden. De 36-jarige bestuurder raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Een 56-jarige passagiere is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft de toedracht in onderzoek. Mogelijk heeft de bestuurder moeten uitwijken voor een andere weggebruiker.

Politie houdt woninginbreker aan

Sint Anthonis Naar aanleiding van een onderzoek naar een woninginbraak op De Staat medio augustus jl. heeft de politie een 24-jarige inwoner van Venray aangehouden. Bij de inbraak werden onder andere een televisie, computerapparatuur en sieraden gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Jongen aangehouden voor mishandeling

Cuijk De politie heeft maandagmiddag een 15-jarige inwoner van Cuijk aangehouden voor een gepleegde mishandeling in maart 2007. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte toen een eveneens 15-jarige plaatsgenoot met een soort karatetrap tegen de vlakte geschopt. Als gevolg daarvan had het slachtoffer een gebroken neus opgelopen. De verdachte was opgekomen voor een vriend van hem, die kennelijk een conflict had met het slachtoffer. De man is in afwachting van een beslissing van de officier van justitie ingesloten.