Nederlandse Vereniging van Banken

Reactie NVB op begroting 2008:


* Actieplan financiële sector waarmaken

* Levensloop samen met marktpartijen aanpassen
* Positief over verhoging BBMKB-budget

De NVB stelt met tevredenheid vast dat er nu ook in de begroting van Financiën voor 2008 meer aandacht wordt aangekondigd voor de positie van Nederland als vestigingsland voor financiële instellingen en hoofdkantoren. Wel moet het hiertoe opgestelde actieplan Nederland financieel centrum snel in concrete acties worden omgezet. Het moet bovendien om een langjarige inspanning gaan.

Ook positief is dat het kabinet de mogelijkheden bekijkt van vereenvoudiging van fiscale regelingen zoals de levensloopregegeling. Deze regeling slaat op dit moment onvoldoende aan. Dit financiële product is door de overheid mogelijk gemaakt, maar de randvoorwaarden zijn vooraf onvoldoende afgestemd met marktpartijen. Daarom wil de NVB graag betrokken worden bij eventuele aanpassing van de regeling. Zij pleit onder meer voor uitbreiding van de opnamemogelijkheden en voor hogere fiscale aftrek.

De NVB is zeer te spreken over de structurele verhoging van de Borgstellingsregeling van EZ (BBMKB). Dat maakt de financiering voor MKB-ondernemingen, waaronder veel starters, gemakkelijker. Met de geplande verhoging wordt de zekerheid voor zowel deze ondernemingen als hun banken vergroot.

Groene Waarmerk drempelvrij.nl logo