Dubbel30 zet wereldrecord jumpen op de Coolsingel in Rotterdam

18/09/2007 16:43



Nederlands Insituut voor Sport en Bewegen



Op zondag 16 september werd een nieuw officiëel Guinness wereldrecord jumpen gevestigd. Op de Coolsingel jumpten 749 mensen gedurende vijf minuten op de nieuwste hitsingle van de jumpformatie Jeckyll & Hyde. De wereldrecordpoging, onder de titel Jump4Energy, vond plaats onder toezicht van een official van het Guiness Book of Records. De jongeren-beweegcampagne dubbel30 staat achter de recordpoging omdat fun and energy een gouden combinatie is om te kunnen voldoen aan een gezonde levensstijl; dubbel 30 minuten bewegen is daarbij immers de norm. Jeckyll & Hyde werden bijgestaan door MC-Q van TMF die het publiek opzweepte de vijf minuten te voltooien. Jong en oud deden hun best om deze intensieve recordpoging te doen slagen.

De initiatiefnemers van Jump4Energy zijn: de beweegcampagne dubbel30, Rotterdam Durft en Sport en Recreatie Gemeente Rotterdam.

Dubbel30 maakt deel uit van de campagne 30minutenbewegen die het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen uitvoert in opdracht van het ministerie van VWS.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,