Adecco en DA&A Driessen gaan strategische samenwerking aan

18/09/2007 17:15



Adecco



Focus op payroll services voor (semi-)overheid

ADECCO EN DA? DRIESSEN GAAN STRATEGISCHE SAMENWERKING AAN

UTRECHT - HR-dienstverlener Adecco (hoofdkantoor Utrecht) en P? dienstverlener DA? Driessen BV in Helmond gaan nauw samenwerken. De strategische alliantie richt zich op maatcombinaties van payroll en recruitment services voor de (semi-)overheid en het onderwijsveld. Payroll services (het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van de personeels- en salarisadministratie) blijven het primaire aandachtsveld van DA? Driessen. Adecco gaat dit specialisme aanvullen met haar expertise en slagkracht in recruitment (werving & selectie), waarbij de schaalgrootte van de grootste HR-dienstverlener ter wereld een belangrijke troef is.

Adecco, fullservice HR-dienstverlener met een Nederlands netwerk van ruim tweehonderd vestigingen, is met specifieke payroll services actief in de private sector. Deze services variëren van pure salarisverwerking en personeelsadministratie tot het plaatsen van medewerkers op de eigen loonlijst en support bij gecompliceerde salarisvraagstukken. 'Outsourcing' van de personeels- en salarisadministratie, al dan niet met inbegrip van alle bijbehorende werkgeversformaliteiten, biedt bedrijven extra flexibiliteit met een garantie op zekerheid en continuïteit. Outsourcing vermindert bovendien de eigen administratieve rompslomp en de werkgeversrisico's die met de inzet van personeel samenhangen en resulteert vaak in kostenbesparingen.

Gespecialiseerd in 'overheidspersoneel'
Ook overheid en onderwijs tonen veel belangstelling voor deze vorm van dienstverlening. Dit ligt in de lijn met de toenemende flexibilisering van arbeid die ook in deze sectoren opportuun is. Echter, door het specifieke arbeidsrecht dat op overheidspersoneel van toepassing is, denk aan het 'ambtenarenpensioen', vergt dit marktsegment aanvullende expertises. DA? Driessen, ruim vijftien jaar geleden opgericht door directeur Jan Driessen, heeft zich hier volledig op toegelegd en geldt als één van de belangrijkste partijen op dit gebied. DA? Driessen bedient meer dan 500 gemeenten, provincies, waterschappen, milieudiensten, zorginstellingen en onderwijsinstituten. Tot het servicepakket behoren onder meer uitzending, detachering en consultancy, maar de nadruk ligt op payroll services. "Voor DA? bestaat de meerwaarde van de samenwerking met Adecco uit het kunnen aanbieden van een full-service dienstverleningsconcept op het gebied van flexarbeid. Als payrollspecialist zien wij grote mogelijkheden om met vereende krachten tussen DA? en Adecco, de overheid te voorzien in alle vormen van human resource services", aldus Jan Driessen.

Hans Pruis, namens Adecco verantwoordelijk voor de samenwerking, zegt: "We trekken op als gelijkwaardige, zelfstandige partners die dankbaar gebruikmaken van de wederzijdse vakspecialismen. Wij profiteren van het fijnmazige netwerk dat DA? Driessen binnen de overheid heeft opgebouwd en van de ervaring met specifieke regels en voorzieningen die van toepassing zijn op overheidspersoneel. De klantenkring van DA? Driessen kan desgewenst profiteren van de schaalgrootte en landelijke spreiding van ons Adecco-netwerk, factoren die zorgen voor veel slagkracht in werving en selectie, het onderdeel waarop wij ons zullen concentreren. Uitgangspunt is dat we beide op ons eigen terrein blijven excelleren en op die manier voor een win-win-situatie zorgen. Na dit eerste jaar van samenwerking zullen we nagaan of er werkelijk sprake is van synergie. Persoonlijk ben ik er nu al van overtuigd dat dit het begin is van een duurzame verbintenis waarvan iedereen profijt zal hebben, onze wederzijdse opdrachtgevers op de eerste plaats!"