--------------------------------------------------------------------------
Zetes neemt Interscan Systems S.A. over en verwerft leidinggevende positie
 als leverancier van oplossingen voor goederenidentificatie in Frankrijk  
--------------------------------------------------------------------------


Evere (Brussel), 09/18/2007


· Zetes neemt Interscan over voor 4,1 miljoen euro cash en biedt complementaire oplossingen en expertise in één van de belangrijkste markten van Europa.

· Samengevoegde organisatie met meer dan 80 werknemers brengt lokale service en internationale schaalbaarheid voor Franse groot-distributie, productie- en transport- & logistiekmarkt

Zetes, een toonaangevende pan-Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van goederen en personen, heeft de overname van Interscan bekendgemaakt. Met deze overname, die past in de Europese groeistrategie van Zetes, krijgt Zetes meer voet aan grond in Frankrijk. Het bedrijf Interscan heeft een sterke reputatie opgebouwd op de Franse markt op het gebied van de integratie van automatische identificatiesystemen. Het bedient heel wat klanten, van de lokale voedings- en drankenbedrijven tot grote multinationals, die zich erg trouw tonen aan het bedrijf. In 2006 bedroegen de inkomsten van het bedrijf 14 miljoen euro, zowat twee keer de omzet van Zetes in Frankrijk in 2006. De overname heeft een waarde van 4,1 miljoen euro. Boven op een eerste betaling voor 100% van de aandelen zal in 2008 en 2009 een bijkomend bedrag worden betaald op basis van de toekomstige prestaties.

Interscan geniet na meer dan 20 jaar een goede faam op de Franse markt van automatische identificatieoplossingen. Zetes en Interscan zijn uiterst complementair, niet alleen wat hun oplossingenaanbod betreft, maar ook vanuit geografisch oogpunt. Daar waar Zetes vooral internationale Franse bedrijven bediende vanuit zijn hoofdkantoor in Parijs, biedt Interscan klantennabijheid aan grote en middelgrote Franse bedrijven via zijn regionale kantoren in Straatsburg, Lens, Nantes en Lyon. Er zal meteen een integratieteam worden opgericht en vanaf 1 januari 2008 vormen Interscan en Zetes één geheel. Hiermee wordt de context geschapen om de winstgevendheid van Interscan in twee jaar tijd op te trekken tot de Zetes-normen. In de toekomstige organisatie zullen meer dan 80 ervaren specialisten in verkoop, professionele diensten, klantenondersteuning en onderhoud werkzaam zijn.

Alain Macaigne, oprichter en vroegere directeur van Interscan, geeft toelichting: "Toen ik besloot mij terug te trekken uit de sector, was het belangrijk dat de werknemers en klanten van Interscan konden rekenen op een veelbelovende toekomst. Ik was dan ook zeer blij dat we met Zetes een internationale marktleider vonden die innovatieve oplossingen kan bieden aan onze klanten en de lokale bijdrage van onze werknemers waardeert."

"Gezien de goede organische groei van onze bestaande Franse activiteiten, zagen we ons genoodzaakt de organisatie te versterken. De overname van Interscan, dat een uitstekende reputatie heeft in Frankrijk, was een prima gelegenheid om aan die behoefte te voldoen. Zo konden we lokale service bieden aan onze groeiende klantenbasis en ons tegelijkertijd positioneren als één van de toonaangevende spelers op de belangrijke Europese markt voor groot-distributie, productie en transport & logistiek", aldus Alain Wirtz, CEO van Zetes Industries.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------