Gemeente Ede

Nummer 179 / Ede, 14 september 2007

Burgemeester Tineke Netelenbos reikt koninklijke onderscheidingen uit Twee Bennekommers Lid in Orde de van Oranje-Nassau

Mevrouw A. Keizer-Prins en de heer F.X.H. Heestermans zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Tineke Netelenbos heeft hen dinsdag 18 september de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding horen. De uitreiking vond plaats tijdens de Jaarvergadering van bridgeclub De Commandeur in Bennekom. Zij ontvangen de onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de bridgesport.

Mevrouw A. Keizer-Prins is al 21 jaar actief als vrijwilligster voor de bridgesport. Zij was als vrijwilligster en bestuurlijk actief voor bridgeclub De Commandeur. Daarnaast was zij een periode van zes jaar bestuurslid en secretaris van de Bennekomse Bridge Club. Ook was zij medeoprichtster en begeleidster van bridgeclub Common Sense en van bridgeclub De Honneurs.
Daarnaast was zij betrokken bij de organisatie van de Melania Bridgedrive, een derde wereldproject van het Katholieke Vrouwen Gilde. Dit project biedt financiële ondersteuning aan vrouwen in de derde wereld.

Wedstrijdleider
De heer F.X.H. Heestermans heeft ook 21 jaar bijzondere verdiensten op het gebied van de bridgesport.
Hij is vrijwilliger voor bridgeclub De Commandeur, waarvan hij ook medeoprichter was. Hij was tien jaar bestuurslid en wedstrijdleider bij bridgeclub Sans Souci. Daarnaast was hij oprichter en enkele jaren begeleider van bridgeclubs Common Sense en De Honneurs. De heer Heestermans organiseerde tevens bridge-drives voor het project Casa Quantuto, een derde wereldproject van de Katholieke Kerk in Bennekom. Ook voor de Katholieke Parochie Maria Virgo Regina was hij 15 jaar als vrijwilliger actief.

Door de inzet van deze twee mensen komen wekelijks ongeveer 500 bridgers naar De Commanderij.
Zij worden door hen zeer gewaardeerd.