Gemeente Sint-Michielsgelstel


Raad stemt in met uitwerking huisvesting Scouting en Jong Nederland

dinsdag 18 september 2007

Op de agenda van de raadsvergadering van 13 september stond de huisvesting van Scouting Petrus Donders en Jong Nederland. In het voorstel van het college werd de raad gevraagd in te stemmen met het verder uitwerken van de gezamenlijke huisvesting van beide verenigingen op de locatie Zegenwerp.

Voorafgaand aan de vergadering hielden de leden van Scouting Petrus Donders een ludieke actie voor het gemeentehuis. Hiermee wilden ze de gemeenteraad laten zien dat zij in hun huidige pand aan de Eikenlaan willen blijven. Ondanks dit protest stemde de meerderheid van de gemeenteraad toch in met uitwerking van het plan tot gezamenlijke huisvesting van de Scouting en Jong Nederland op Zegenwerp.

Nadere uitwerking
Veel leden van de Gestelse Scouting waren aanwezig bij de raadsvergadering. Tijdens deze vergadering voerden de politieke partijen een discussie over de voor- en nadelen van gezamenlijke huisvesting. Uiteindelijk bleken de coalitiepartijen CDA, PvdA en Dorpsgoed samen met Senioren Gestel en Lijst Gemonde voor een nadere uitwerking van de plannen van het college van B&W te zijn. PPA, Gestels Belang en VVD waren tegen. Hiermee heeft het voorstel de benodigde meerderheid behaald.
Concreet betekent dit dat het college verder gaat onderzoeken hoe de gezamenlijke huisvesting van Scouting en Jong Nederland vormgegeven kan worden. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de afstemming van de activiteiten van beide verenigingen, mogelijke aanpassingen aan het gebouw en het terrein, vastleggen van afspraken en financiële consequenties. Zowel de Scouting als Jong Nederland worden hierbij nauw betrokken.

---