AXA Verzekeringen

AXA en ÈFDÉCÉ Software realiseren ketenintegratie 17 sep 2007

AXA en ÈFDÉCÉ Software zijn eind 2006 gestart met elektronische berichten-uitwisseling voor het Verzekerd HypotheekPlan en het WoonVrij Hybride HypotheekPlan. Dit gebeurt vanuit het Nationaal Woonpakket en is volledig digitaal, zonder extra werk voor intermediairs. Zij ontvangen hierdoor binnen 1 werkdag een digitale terugkoppeling met een offerte, het polisnummer en de status van de aanvraag. Digitale aanlevering garandeert bovendien snelle medische acceptatie, dekkingsbevestiging en polisopmaak.

De ervaring en kennis die ÈFDÉCÉ Software en AXA de afgelopen maanden hebben opgedaan, zijn ingebracht bij het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Met als resultaat: het zogenaamde HDN LX-bericht als marktstandaard voor het elektronisch uitwisselen van offerte- en polisaanvragen. AXA en ÈFDÉCÉ Software hebben deze standaard als eersten in de markt geadopteerd en ingebouwd in de administratieve systemen en in het Nationaal Woonpakket. Deze mogelijkheid is in het Nationaal Woonpakket beschikbaar vanaf oktober, bij AXA vanaf dit moment. Hiermee hebben AXA en ÈFDÉCÉ Software een grote stap gezet op het gebied van ketenintegratie in de hypotheekbranche. De marktstandaard, het HDN LX-bericht, biedt ook andere verzekeraars, systeemhuizen en adviespakketten de mogelijkheid om elektronisch berichtenverkeer te realiseren.

Over AXA

AXA Nederland levert een breed palet aan verzekeringsproducten en diensten gericht op particulieren, midden- en kleinbedrijf en grotere ondernemingen. Ook biedt AXA een ruim aanbod aan beleggingsfondsen. AXA Nederland telt bijna 1.000 medewerkers en is een onderdeel van SNS REAAL. SNS REAAL heeft een balanstotaal van 68 miljard euro en telt bijna 6.000 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.