Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 210

datum: 18 september 2007

Nieuwe gemeentesecretaris Amersfoort benoemd

Drs. H. (Henk) Huitink wordt de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Amersfoort. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag 18 september 2007 besloten tot zijn benoeming per 15 oktober 2007. Huitink is sinds 1998 hoofd Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente. Daarvoor was hij jarenlang werkzaam in de Haagse en Rotterdamse stadsvernieuwing.

Het college heeft op basis van Huitinks creativiteit, zijn inhoudelijke ambities en zijn ervaring binnen de gemeente alle vertrouwen in een prima samenwerking en ziet in hem een inspirerend algemeen directeur voor de gehele organisatie.

Huitink is de opvolger van drs. P.J. Buijtels, die in juni werd benoemd tot gemeentesecretaris in de gemeente Haarlemmermeer. Naar aanleiding van zijn vertrek is, mede op verzoek van de gemeenteraad, zorgvuldig gekeken naar de procedure voor de aanstelling en het profiel van de opvolger. Naast een exit-gesprek met Buijtels is gesproken met individuele wethouders, de leden van het centraal managementteam, de vice-voorzitter van de gemeenteraad, de raadsgriffier en de voorzitter van de ondernemingsraad. Op basis van die gesprekken is het profiel voor de gemeentesecretaris op hoofdlijnen gelijk gebleven, maar aangevuld met enkele aandachtspunten en nieuwe accenten. Het college heeft er vervolgens voor gekozen om binnen de organisatie te kijken naar geschikte kandidaten. Daarbij constateerde het college dat Huitink als enige geschikte kandidaat naar voren kwam. De ondernemingsraad en het centraal managementteam hebben een positief advies gegeven over de kandidaat, waarna tot de benoeming is besloten. Huitink is 47 jaar en vader van drie kinderen.

Informatie: Herman Wiersema, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon 033 469 43 563, mobiel 06 52 55 41, e-mail h.wiersema@amersfoort.nl.


---- --