Gemeente Helden

Nieuwe woonomgeving voor oud en jong in Grashoek: opening 18 september

Net voor de zomervakantie zijn de 13 nieuwe appartementen aan de Vlasstraat in Grashoek opgeleverd. De bewoners, met name ouderen, hebben inmiddels hun stek gevonden. Tijd om nu dit wooncomplex officieel te openen. Dit gebeurt op dinsdag 18 september om 17.00 uur. Dan wordt de naam van het gebouw onthuld en krijgt de bedenker van deze naam een prijs uitgereikt. Ook wordt het nieuwe speelveld in gebruik genomen. De feestelijkheden vinden plaats in en rondom gemeenschapshuis De Ankerplaats.

Op behoeftes ingespeeld

Aan de bouw van deze appartementen die bij De Ankerplaats liggen is een heel samenwerkingsproces voorafgegaan. In het kader van het project Leven in het Dorp deed het Kernteam Wonen Welzijn Zorg Grashoek enige tijd geleden onderzoek onder de 55+-ers in Grashoek. De belangrijkste conclusie uit dit behoeftenonderzoek was dat Grashoekse senioren in principe in hun eigen omgeving en huis willen blijven wonen. Hierbij waren de komst van een aantal voorzieningen wel noodzakelijk. Deze zouden in en rondom het gemeenschapshuis kunnen worden ingevuld. Voor wat betreft het wonen is met de nieuwbouw aan de Vlasstraat een behoefte ingevuld.

Met de verbouwing en de uitbreiding van De Ankerplaats een paar jaar geleden kwam ruimte om in te spelen op de noodzaak van voorzieningen in eigen dorp. Inmiddels vinden vele inwoners van Grashoek hun weg naar De Ankerplaats: er is een eetpunt en dagvoorziening. Daarnaast een bibliotheekvoorziening, internetruimte en pinmogelijkheid. Er is plaats voor iedereen om elkaar in De Ankerplaats te ontmoeten. Hier wordt volop gebruik van gemaakt. Uiteraard is hierbij de hulp van vele vrijwilligers en professionele ondersteuners noodzakelijk.

Nieuwe woonomgeving

De nieuwe appartementen liggen dicht bij De Ankerplaats. De woningen zijn gebouwd in drie woonlagen en zijn allemaal gelijkvloers. Hierdoor zijn ze levensloopbestendig.

Tijdens de bouw van deze woningen is tegelijkertijd aandacht geschonken aan de buitenomgeving. Gemeente Helden en Wonen Helden hebben in overleg met het Kernteam Grashoek gekeken naar de wensen en mogelijkheden voor het gebied tussen de woningen en De Ankerplaats. Het speelveld is inmiddels opnieuw ingericht met een speelplek voor de kinderen van de peuterspeelzaal. Daarnaast is een prachtige beugelbaan aangelegd. Jong en oud treffen elkaar hier.

Grashoek is weer een mooie plek rijker!

17-9-2007 12:25