Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


"Bewoners trots op mooie, gemengde buurt"

Ik-vertel-mee-videozuil

18 september 2007

-
Sandra Hirs
"Mensen moeten grofvuil neerzetten op dagen dat ze het buiten moeten zetten. Dat zou een hele opluchting zijn." Natuurlijk is er altijd wel wat te klagen. Maar als je het de bewoners vraagt, krijg je bijna uitsluitend positieve verhalen over De Baarsjes.

Op De Baarsjesdag konden bewoners hun videoboodschap over de buurt kwijt. De tongen kwamen spontaan los voor de camera. Op een geslaagde Baarsjesdag was de ene bewoner nog positiever dan de ander. "Het is hier lekker rustig". "Maar ze moeten wel de giromaat bijvullen want die is altijd leeg". "Ik kan alleen maar zeggen dat ik geen negatieve dingen over de buurt weet", zegt de een. Een andere bewoner is het er niet helemaal mee eens: "Ik had laatst een schietpartij voor de deur."

Opvallend is dat sommige Baarsjesbewoners zich in Amsterdam Zuid wanen. "Er zijn veel voorzieningen, mijn kinderen kunnen lekker voor de deur spelen. Het is een prachtwijk, en ik kan het weten want ik woon er zelf". Een jonge bewoonster merkt op: "Er is hier altijd leven. Veel te doen. Ik hoop hier nog lang te kunnen wonen". Ook de talloze opknapbeurten van straten en pleinen zijn goed gevallen bij de bewoners. Ze vinden hun wijk zonder uitzondering mooi om te zien. En velen roemen het multiculturele karakter van de wijk: "Veel verschillende mensen die goed met elkaar kunnen samenwonen, dat maakt De Baarsjes bijzonder".

De videoboodschappen werden gemaakt om meer bekendheid te geven aan het Digitale Bewonerspanel. Dit panel van 300 baarsjesbewoners wordt regelmatig door het Stadsdeel om hun mening gevraagd bij lastige projecten of beslissingen die bewoners direct aangaan.

Bekijk de filmpjes die zijn gemaakt met de Ik-vertel-mee-videozuil op de Baarsjesdag van zaterdag 8 september op: www.baarsjes.nl/prachtwijk

Bekijk hier ook de foto's