Vrije Universiteit Amsterdam




----------

Persbericht

September 2007

Broeksterwoude | dinsdag 18 september

De uitdaging van een multiculturele samenleving

Op dinsdag 18 september organiseert VU podium, in samenwerking met de Gereformeerde Kerk Broeksterwoude, een lezing over de uitdaging van de multiculturele samenleving door Gerrit Manenschijn, emeritus ethicus(VU).

Hij stelt dat de discussie over zaken als integratie en generaal pardon meestal uitloopt op de vraag of je vóór of tegen de multiculturele samenleving bent. De verkeerde vraag want de multiculturele samenleving bestaat al.We kunnen ons beter afvragen hoe we de multiculturele samenleving zodanig vorm kunnen geven dat allen er wel bij varen, zowel nieuwkomers als oudgedienden.

Manenschijn gaat in op een aantal thema's en vragen: Is er sprake van multicultureel gemekker en multiculturele verwarring? Hoe fataal is het verschil tussen autochtoon en allochtoon? Hoe kan integratie van twee kanten komen? Wat is de rol van religie bij integratie? Vraagt een leefbare multiculturele samenleving om een krachtige overheid?

En hoe moeten wij daar zelf mee omgaan? Met name jongeren die de vertrouwde omgeving van het platteland verlaten, in de stad gaan werken of studeren en daar heel direct met de multiculturele samenleving in aanraking komen.

Gerrit Manenschijn is emeritus ethicus (Vrije Universiteit Amsterdam en Theologische Universiteit Kampen). Manenschijn is ook predikant geweest in de Gereformeerde Kerk Broeksterwoude.

Waar en wanneer?


Datum: dinsdag 18 september 2007

Tijd: 20.00 uur


Plaats: Broeksterwoude, Gereformeerde Kerk | Dominee Feitsmaweg 1

Toegang: ¤ 5,50 | Leden vereniging VU-Windesheim en studenten (op vertoon van ledenpas/studentenkaart) gratis

Informatie/aanmelden

Aanmelden via internet: www.vupodium.nl

E-mail: vupodium@dienst.vu.nl

Tel. (020) 598 9292

VU-podiumagenda

Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de

VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers

Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Hanneke Vonk of Gert de Jager tel. (020) 598 9292.

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing

Hanneke Vonk
Communicatie VU Podium
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
T. 020-5982609
F 020-5989251
E h.vonk@dienst.vu.nl