Evangelische Omroep

Nr. 187

Hilversum, 6 september 2007

EO start 2e seizoen van wetenschapsprogramma Galileo Meteoroloog Reinier van den Berg kruipt opnieuw in de rol van presentator

Galileo maakt wetenschap van nu voelbaar voor de kijker thuis. Presentator Reinier van den Berg zoekt onbevangen naar de nieuwste ontwikkelingen. Hij gaat daarbij langs de randen en tot aan de grenzen van de wetenschap. Galileo brengt concrete, nuchtere verhalen over schijnbaar ongrijpbare dingen. Is leven na de dood bewezen? Is Alzheimer te genezen? Kunnen je hersenen pijn voelen die er eigenlijk niet is? Het tweede seizoen van Galileo start op 18 september: vijf Galileo's over verslaving, onhoudbare pijn, leven na de dood, hightech appels en de genezing van Alzheimer. Kijk voor meer info op www.eo.nl/galileo

Elke week presenteert het wetenschapsprogramma Galileo een interessant thema waarin wetenschap maatschappij en mens raakt. Onbevangen en geĂŻnteresseerd gaat presentator Reinier van den Berg op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen. Waar mogelijk gaat hij zelf het experiment aan om te kijken of claims van wetenschappers kloppen. Hij voelt bijvoorbeeld hoe het is om niet twee, maar drie armen te hebben en hij gaat op zoek naar de ultieme anti-verslavingspil.

Naam
De naam Galileo is ontleend aan de werelberoemde Italiaanse sterrenkundige Galileo Galilei (1564-1642). Hij kwam in conflict met de kerk in Rome vanwege zijn standpunt dat de aarde om de zon draait in plaats van de zon om de aarde. Een bekende uitspraak van deze christen-wetenschapper is: "Ik voel me niet verplicht te geloven dat dezelfde God die ons heeft geschapen met verstand, rede en intellect, ook heeft bedoeld om af te zien van het gebruik ervan."

Galileo wordt vanaf maandag 18 september wekelijks uitgezonden om 23.00 uur op Nederland 2. Elke uitzending wordt de zaterdag erna herhaald om 08.40 uur, ook op Nederland 2.

Noot voor redactie,