Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie AZV&F vergadert 18 september

Op dinsdagavond 18 september vergadert de commissie Algemene Zaken, Financiën en Veiligheid vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 010 - 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken. Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Vragenhalfuur

5. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst AZV&F 26 juni 2007
6. Ingekomen stukken

7. Voortgangsrapportage commissie AZV&F

8. Actualisatie nota reserves en voorzieningen
9. Actualisatie financieel beheersreglement
10. Plan van aanpak Verbetering organisatie Rotterdam
11. Uitwerking aanbevelingen Overdrachtsdocument
12. Reglementen van orde deelraad en raadscommissies
13. Sluiting

Bestuurskracht Rotterdam
Het college van B&W heeft een beleidsnota gepresenteerd dat als doel heeft de bestuurskracht van Rotterdam te vergroten. Hierbij wordt onder andere ingestoken op een betere aansturing van de diensten, waardoor het gebiedsgericht werken wordt geoptimaliseerd. Het college wenst dit te doen samen met dagelijks besturen en deelraden en gemeentelijke diensten.
Op 27 september wordt de nota besproken in de stedelijke commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen. De voorzitter van de deelgemeente IJsselmonde, die ook voorzitter is van het beraad van de voorzitters van de deelgemeenten, wil de mening van de commissie AZV&F peilen.

Reglementen van orde
De Agendacommissie heeft de huidige reglementen van orde doorgenomen op actualiteit, juistheid en volledigheid. Daar waar nodig zijn verbeteringen aangebracht en worden aanvullingen voorgesteld. De commissie wordt verzocht beide voorstellen te ondersteunen, waarna de deelraad in zijn vergadering van 4 oktober 2007 de nieuwe reglementen vaststelt.