BNY Mellon Asset Management kondigt US$4 miljard QDII-lancering aan

18/09/2007 07:38



PR Newswire



LONDEN en NEW YORK, September 18 /PRNewswire/ --

- Mijlpaal van Chinese transactie brengt recordbedrag op

BNY Mellon Asset Management, de groep vermogensbeheer van The Bank of New York Mellon Corporation kondigde aan dat het Qualified Domestic Institutional Investor (QDII) mandaat waarvoor het onderadvies geeft uit naam van China Southern Fonds Beheer Co. Ltd, een bekroonde 4 miljard USD aan activa heeft gelanceerd met ontvangst van 8 miljard USD aan intekeningen van Chinese investeerders.

BNY Mellon Asset Management is de eerste niet-binnenlandse vermogensbeheerder die goedkeuring ontvangt om advies te geven over dergelijk mandaat. De lancering is de grootste in haar soort van een maatschappij die investeert in de geschiedenis van het bedrijf. Bovendien heeft China Southern BNY Mellon Asset Servicing, de globale leider in open bewaarneming van effecten dienstverlening aangewezen als de globale bewaarnemer van het QDII-mandaat.

Het QDII-programma stelt Chinese investeerders in staat om buitenlandse fondsbeheercapaciteiten te verwerven. China Southern is een binnenlandse Chinese firma van vermogensbeheer die de bevoegdheid kreeg als één van de eerste Chinese vermogensbeheerfirma's om QDII-producten te ontwikkelen en op de markt te brengen.

"We zijn erg tevreden over het succes van onze eerste
vermogensbeheeronderneming in China," verklaarde Ronald P. O'Hanley, voorzitter en president-directeur van BNY Mellon Asset Management. "Deze lancering is tot vandaag de grootste waarmee we betrokken zijn en we hopen om verder te gaan met de ontwikkeling van onze Chinese onderneming."

Jon Little, vice-voorzitter van BNY Mellon Asset Management voegde er aan toe: "We verwachtten een sterke vraag van Chinese investeerders, maar dit overtrof onze stoutste verwachtingen. Het is een fantastisch resultaat waarbij 2007 nog eens bewijst dat dit een succesvol jaar is voor ons op de markt van het Aziatisch-Stille Zuidzeegebied."

Een leidende selectie van BNY Mellon Asset Management
investeringsfilialen zijn de onderadviseurs voor China Southern bij dit mandaat, dat globaal aandelenrisico aanbiedt met alfa gegenereerde beleggingsportefeuille, effectenselectie en fondsselectie op lange termijn alleen.

Nota voor redacteurs
The Bank of New York Mellon Corporation is een globale
dienstenmaatschappij die zich toelegt op het helpen van klanten om hun financiële activa te beheren en te verleggen, met operaties in 37 landen en diensten op meer dan 100 markten. De onderneming is een vooraanstaande leverancier van financiële diensten aan instituten, corporaties en kapitaalkrachtige individuen, die superieur vermogensbeheer aanbiedt en rijkdombeheer, activa dienstenverlening, emittent diensten en schatkistdiensten via een wereldwijd team met focus op de klant. De firma heeft meer dan 20 biljoen USD in activa onder hoederecht en administratie, en telt bovendien meer dan 1 biljoen USD in activa onder beheer. Bijkomende informatie is beschikbaar op www.bnymellon.com.

Website: http://www.bnymellon.com

Rebecca Grundy, +44-20-7163-2744, grundy.r@mellon.com; Mike Dunn, +1-212-922-7859, dunn.mg@mellon.com