Politie Limburg-Zuid

Internationale controle op de Maas

Maastricht, 18-09-2007 o Zaterdagmiddag- en avond heeft de Politie Limburg in samenwerking met de federale politie van Luik, de jachtopzichters van Luik, de milieupolitie van Wallonie, de Groene Brigade van de Provincie Limburg, de gemeente Maastricht, marechaussee en het Korps Landelijke Politiediensten een gezamenlijke controle gehouden.

In totaal werkten 27 opsporingsambtenaren mee aan deze actie en werden 5 boten, 3 autos en 1 motor ingezet hierbij. Er werd gecontroleerd op de Maas, het Grindgat, de IJzerbeemden, de Zuid-Willemsvaart, het Julianakanaal, Ternaaien, de Geusseltvijver, de Viefkop, Grindgat Itteren, Pietersplas, de Dousberg, Bosscherveld en de Beatrixhaven.

In totaal werden er 51 processen-verbaal uitgeschreven. Deze bekeuringen werden uitgedeeld voor verschillende redenen: openvuur, vissen zonder toestemming rechthebbende, verboden toegang artikel 461, geen reddingsvesten, geen dodemansknop, geen registratienummer op snelle motorboot aangebracht, illegaal kamperen, nachtvissen zonder vergunning. Er was bovendien één aanhouding voor diefstal/heling van een bromfiets en er werd 1 gestolen fiets aangetroffen aan de waterkant.

Er zijn in totaal 175 personen gecontroleerd. Alle bekeuringen en zaken aangaande België is op hun wijze afgehandeld.