Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 18 september 2007

Salestalent reageert massaal op www.maakjijstraksnaam.nl Reed Business' virale werfcampagne trekt al meer dan 850.000 bezoekers

De originele wervingscampagne die mediabedrijf Reed Business op 13 augustus lanceerde, speciaal gericht op het binnenhalen van salesmensen, werd tot nu toe door meer dan 850.000 mensen bezocht. De actie leverde Reed Business tot nu toe ruim 2 miljoen pageviews en meer dan 700 cv's op.
Doel van de virale campagne is het binnenhalen van tientallen salesprofessionals en jong salestalent om de ambitieuze groeidoelstellingen van Reed Business te kunnen realiseren. De campagne, getiteld Maakjijstraksnaam.nl en gebaseerd op het `viral' principe, overtreft alle verwachtingen. Meer dan 700 kandidaten stuurden hun cv in, hopend op een salesfunctie bij het mediabedrijf.
René Leermakers, directeur Human Resources van Reed Business, is enorm blij met de campagne. "De resultaten van de campagne zijn overweldigend. We wisten dat we iets goeds in handen hadden toen we startten, maar van dit succes hadden we niet durven dromen. Het was voor een gerenommeerd bedrijf als Reed Business toch een risico om een dergelijke `edgy' campagne te lanceren. De effectiviteit van deze actie zit `m waarschijnlijk juist in dat gedurfde; als je te braaf wordt, werkt een virale campagne niet. Opvallend en gewaagd, dat is de manier waarop we nu en in de toekomst zullen werven. Want dat de geijkte methodes niet meer voldoen, dat was al een tijdje duidelijk.
Prettig bijkomend positief effect is dat we hiermee laten zien dat Reed Business een innovatief en vooruitstrevend bedrijf is, dat snapt hoe het internet werkt. We krijgen van alle kanten positieve reacties. In de pers, van recruitment professionals, uit de reclamewereld, maar vooral op weblogs en fora en binnen communities op allerlei sites. Daardoor verkoopt de campagne zichzelf en dat was precies waar we op mikten toen we hem lanceerden. Het virale effect is onwaarschijnlijk groot." Annelien Jordense, corporate recruiter bij Reed Business, is samen met een collega verantwoordelijk voor de selectie van de kandidaten. Zij krijgen extra ondersteuning van een derde recruiter, die onlangs ad interim werd aangesteld wegens het grote succes van de campagne. Annelien Jordense: "Wij zijn zeer content met de campagne. Maar liefst 20% van de aanmeldingen is zeer, zéér interessant voor ons en dat is veel. De eerste nieuwe collega's zijn inmiddels al aangenomen en met tientallen andere kandidaten zijn we serieus in gesprek. Zelfs voor moeilijk in te vullen vacante plaatsen vinden we geschikte mensen. Dat is echt boven verwachting". Hoewel de actie specifiek gericht is op het aantrekken van salesmensen, brengt de campagne Reed Business ook potentiële kandidaten voor andere vacatures. Jordense: "Dat is een mooi bijkomend resultaat. We hebben al een aantal waardevolle cv's gespot voor niet-salesfuncties." PAG 1/2

Persbericht

Reed Business broedt alweer op een volgende creatieve campagne. Dit keer niet alleen gericht op salesmensen. Reed Business wil talentvolle mensen bereiken in alle disciplines die het mediabedrijf kent.
Maakjijstraksnaam werd gemaakt door Co-Unlimited (concept en begeleiding) en Total Experience (realisatie). De campagne draait om de `Namerator', een instrument waarmee salestalent de succesfactor van hun naam kan berekenen.
www.maakjijstraksnaam.nl
Mediabedrijf Reed Business is onderdeel van een van 's werelds grootste uitgeefconcerns, Reed Elsevier. Reed Business is uitgever van tijdschriften als Elsevier, bizz, Boerderij, Misset Horeca, p&o actueel en sites als zibb.nl en totaljobs.nl.
Co-Unlimited is gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en werkt ook voor o.a. Getronics PinkRoccade, Albemarle en Positioneringsmanager. Het bureau werd in september 2006 opgericht door Ed Schriel, Jean-Paul Terpstra en Arjan Mackaay. Total Experience maakt geïntegreerde communicatieconcepten voor activerende campagnes. De expertise van het bureau in Arnhem ligt bij web 2.0, commercials en hoogwaardig drukwerk.

PAG 2/2

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Leermakers, directeur Human Resources bij Reed Business, telefoon +31 314 349 204, of met Annelien Jordense, corporate recruiter, telefoon + 31 346 577 244.


---- --