Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 18 september 2007

Nuon benoemt nieuwe directeur handelsdivisie

De Raad van Bestuur van Nuon heeft per 1 oktober 2007 Stephen Asplin (38) benoemd tot directeur van de divisie Energy Trade & Wholesale (ET&W). Asplin volgt Jogchum Brinksma op die de onderneming verlaat na een dienstverband van zeven jaar.

Als directeur ET&W wordt Asplin verantwoordelijk voor de activiteiten van Nuon op het gebied van handel en inkoop van energie alsook voor het commercieel optimaal inzetten van Nuons productiepark en gasopslag. Zijn taak is om de groeiende handelsactiviteit, die in 2000 werd opgezet onder leiding van Brinksma, verder te versterken en te ontwikkelen.

Na een technische studie aan de universiteit van Oxford, startte Asplin zijn loopbaan in de raffinage-activiteiten bij Mobil Oil Europe. Vier jaar later trad hij in dienst bij Enron Europe waar hij zich in diverse functies ontwikkelde tot manager in de energiehandel. In 2003 kwam Asplin naar Nuon, waar hij in dienst trad bij de divisie ET&W en nauw samenwerkte met Brinksma. In zijn nieuwe functie rapporteert Asplin aan Øystein Løseth, lid van de Raad van Bestuur.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet over 2006 bedraagt EUR 5,6 miljard. Het aantal medewerkers aan het eind van 2006 bedraagt 9.768 FTE s. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en BV Houdstermaatschappij Falcon waarvan de aandelen worden gehouden door de provincie Fryslân.