Ingezonden persbericht


McAfee introduceert Security Innovation Alliance

Extra mogelijkheden voor integratie van beveiligingsproducten van derden met het nieuwe ePolicy Orchestrator 4.0

Amsterdam, 18 september 2007 Als nieuw initiatief in een voortdurend streven klanten en partners op zinvolle wijze tegemoet te komen, introduceert McAfee, Inc. (NYSE: MFE) onder de titel Security Innovation Alliance een speciaal programma voor integratie van producten van derden met McAfee ePolicy Orchestrator (ePO). Het programma voorziet onder meer in een set tools die het makkelijker maakt applicaties van derden te laten samenwerken met dit marktleidende McAfee platform voor beveiligings- en conformiteitsbeheer.

Eenvoudige integratie is iets waar onze klanten recht op hebben, en dan is het aan ons, als technologieleverancier, om dat mogelijk te maken, aldus Dave DeWalt, president en CEO van McAfee. Integratie en samenwerking van producten is voor elke leverancier van belang en McAfee neemt ook in deze materie het voortouw. Voor ons staat effectieve beveiliging gelijk aan eenvoud van beheer. Vandaar ook dat ePolicy Orchestrator zo is opgezet dat het kan werken met een grote verscheidenheid aan technologieën, niet alleen met onze eigen producten.

In deze Security Innovation Alliance gaat McAfee samen met zijn technologiepartners werken aan integratie en optimalisatie van heterogene oplossingen op het gebied van beveiliging en conformiteit, met het nieuwe, eveneens vandaag aangekondigde ePolicy Orchestrator 4.0 als softwarematige hoeksteen. (Zie ook het andere persbericht van vandaag, 18 september, McAfee stelt stelt nieuwe norm voor beveiligings- en conformiteitsbeheer .)

Vrijwel elke organisatie heeft meerdere systemen in gebruik voor beveiliging van de IT-omgeving, zegt Chris Christiansen, program vice president van IDC. " Door consolidatie met ePolicy Orchestrator is in die situatie aanzienlijke verbetering aan te brengen, in de richting van doelmatiger en eenvoudiger beheer van beveiliging en conformiteit. Want op het moment zijn er meestal te veel agents en management consoles in gebruik voor een efficiënt beheer van diezelfde omgeving.

Nu al maken meer dan 30.000 klanten van McAfee gebruik van ePO voor het beheer van zo n 55 miljoen endpoints. In het kader van de McAfee Security Innovation Alliance zullen nu speciale API s (application programming interfaces) en SDK s (software development kits) beschikbaar worden gesteld die een snellere integratie met ePO mogelijk maken. Partners in de Security Innovation Alliance kunnen deze API s tevens gebruiken voor certificering van hun producten. Het programma voorziet verder in een groot aantal security risk management modules om partners te helpen hun applicaties zo snel mogelijk te optimaliseren voor het ePO-platform.

McAfee heeft altijd al samengewerkt met andere leveranciers om de integratie van verschillende technologieën mogelijk te maken, aldus Joe Gottlieb, vice president corporate strategy bij McAfee. Met dit nieuwe programma bieden wij onze partners een gestructureerde methode om hun applicaties te certificeren voor gestroomlijnde samenwerking met ons platform voor beveiligings- en conformiteitsbeheer.

Beschikbaarheid

Het McAfee Security Innovation Alliance programma staat vanaf nu open voor nieuwe partners. Voor aanmelding of aanvullende informatie kunt u terecht op: www.mcafee.com/sia.

Over McAfee, Inc.

McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië (V.S.) is marktleider op het gebied van veiligheidstechnologie. McAfee biedt innovatieve en bewezen oplossingen en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen thuisgebruikers, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op http://www.mcafee.com.

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System and Secure Internet Gateway are registered trademarks or trademarks of McAfee, Inc. and/or its affiliates in the United States and/or other countries. McAfee Red in connection with security is distinctive of McAfee brand products. All other registered and unregistered trademarks herein are the sole property of their respective owners. (c) 2007 McAfee, Inc. All rights reserved.