Ingezonden persbericht


Vebego vergroot business development activiteiten
Karolien Niederer in dienst bij Vebego International

Per 3 september is Karolien Niederer in dienst getreden bij Vebego International B.V. Karolien Niederer wordt verantwoordelijk voor innovatie binnen het Vebego concern. Centraal in haar aandachtsgebied staat het bevorderen van innovatie binnen de 44 Vebego-bedrijven. Innovatie is een van de belangrijke speerpunten in de Vebego strategie. In de afgelopen jaren bracht Vebego al een aantal spraakmakende initiatieven op de markt zoals Schoolworkx, Home at the Office en Assist.

Karolien Niederer is afkomstig van Twynstra the Bridge, adviesbureau voor Business Innovatie. Vanuit haar adviespraktijk publiceert ze ook geregeld (o.a. in Facility Management Magazine) en spreekt ze op het Facility Management Markt Event. Tevens was ze lid van de jury van de Facility Innovatieprijs. Uit hoofde van haar nieuwe functie heeft ze haar jurylidmaatschap neergelegd. Haar plaats is inmiddels ingenomen door Frans Pigeaud van Twynstra the Bridge.

Karolien Niederer richt zich in eerste instantie op het vormgeven van een evenwichtige innovatieportefeuille die aansluit bij de strategie. Daarbij zal ze ook hands on betrokken zijn bij het daadwerkelijk van de grond krijgen van nieuwe initiatieven. 'Vebego heeft met haar dochterbedrijven en haar relatienetwerk een geweldig potentieel en executiekracht om nieuwe zaken te realiseren. Vanuit het lange termijn perspectief van een familiebedrijf is dit ook een prachtig klimaat om innovaties werkelijk op hun kracht te kunnen volgen', legt Niederer uit. Ofschoon efficiency het marktklimaat domineert is ze niet bang dat innovatie daar onder hoeft te leiden. 'Integendeel! Efficiency is een teken dat we werken in verzadigde markten. Verder doorgaan met efficiency is een heilloze weg, vernieuwing is cruciaal. In mijn overtuiging gaat het niet om de laagste prijs, maar om de beste prijs kwaliteitsverhouding. Niet meer van hetzelfde tegen een lagere prijs leveren, maar betere dienstverlening die zijn prijs waarmaakt'.

Vebego
Vebego (www.vebego.com) is een ondernemend familiebedrijf dat in tien landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten. Het van oorsprong door Ton Goedmakers senior in 1943 gestarte familiebedrijf is uitgegroeid tot een multinational met ruim 30.000 medewerkers, verdeeld over circa veertig bedrijven in tien Europese landen (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Polen, Zwitserland en Oostenrijk). In Nederland is Vebego onder andere actief met Hago, Fortron, Stoffels Cleaning, Westerveld Schoonhouders, Tènce! Uitzendbureau, Alpheios en Prisma Facility Management. Alle bedrijven, die elk zelfstandig opereren in hun eigen (nationale) markt, zijn actief binnen een van de vier activiteitenvelden van het concern: Facility Services, Products & Systems, Facility Management en Personeelsdiensten. Vebego zoekt continu naar innovatieve producten en diensten die door hun toegevoegde waarde klanten steeds opnieuw verrassen. Vebego is bij uitstek een serviceorganisatie (van mensen, voor mensen), die ook haar maatschappelijke betrokkenheid wil uitdragen. Om hier uiting aan te geven, is in 2005 de Vebego Foundation opgericht, die zich inzet voor de minder bedeelden.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht