Ingezonden persbericht


McAfee stelt nieuwe norm voor beveiligings- en conformiteitsbeheer

ePolicy Orchestrator 4.0 het eerste platform voor volledig systeem- en netwerkbeheer en beheer van fysieke en virtuele machines

Amsterdam, 18 september 2007 McAfee, Inc. (NYSE: MFE) maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van ePolicy Orchestrator 4.0 (ePO"), het eerste en enige platform voor gecentraliseerd beheer van uiteenlopende beveiligings- en conformiteitssystemen, niet alleen die van McAfee zelf, maar ook die van andere leveranciers en producenten. Met dit product biedt McAfee de mogelijkheid tot een aanzienlijke kostenbesparing voor ondernemingen.

"Terwijl de concurrentie nog bezig is de achterstand goed te maken op het gebied van endpoint-beveiliging, hebben wij opnieuw een totaal nieuwe koers uitgezet," zegt Dave DeWalt, CEO van McAfee. Met ePO 4.0 geven we de klant precies datgene waar al jarenlang vraag naar is een nieuwe methode voor beheer van beveiliging en conformiteit binnen de eigen systeemomgeving, hoe die ook is samengesteld. Wij hebben behoorlijk geïnvesteerd in dit nieuwe platform, dat op meerdere fronten een totale primeur betekent in de beveiligingsindustrie.

Hieronder een paar voorbeelden van de innovaties die het nieuwe platform van McAfee vertegenwoordigt:
* De eerste volledige endpoint-beveiliging op basis van één agent en één console
* Het eerste product, dat totaal beheer van uiteenlopende beveiligingssystemen - endpoint, netwerk, data, internet en e-mail onder één console biedt
* Het eerste gecombineerde beheer van beveiliging en conformiteit onder één console
* Gecombineerd beheer van beveiligingsproducten van McAfee en andere leveranciers
* De eerste industriestandaard software development kit voor realisering van complete interoperabiliteit
* Ongekende schaalbaarheid en in de bestaande versie nu al in gebruik voor beheer van ruim 55 miljoen endpoints wereldwijd

ePO 4.0 is het eerste platform dat beheer van netwerk-, data- en endpoint-beveiliging voor alle computers en servers binnen een organisatie samenbrengt onder één centrale console. Bovendien werkt ePO 4.0 zowel met fysieke als met virtuele systemen, waardoor het in schaalbaarheid niet te overtreffen is. Nu al maken meer dan 30.000 klanten van McAfee gebruik van ePO voor beheer van zo n 55 miljoen PC s, servers en netwerkcomponenten. ePO is ook het eerste systeem dat uitgebreide functionaliteit voor rapportage en auditing combineert met volledig aanpasbare, via internet te benaderen consoles.

"Vrijwel elke organisatie heeft meerdere systemen in gebruik voor beveiliging van de IT-omgeving," zegt Chris Christiansen, program vice president van IDC. "Dat betekent tegelijkertijd dat er meestal te veel agents en management consoles in gebruik zijn voor een efficiënt beheer van diezelfde omgeving. Door de consolidatie die ePolicy Orchestrator mogelijk maakt, is in die situatie aanzienlijke verbetering aan te brengen, in de richting van doelmatiger en eenvoudiger beheer van beveiliging en conformiteit."

Als verdere uitbreiding van het ecosysteem dat rond ePO wordt opgebouwd, is er nu ook het nieuwe Security Innovation Alliance programma, speciaal in het leven geroepen om technologiepartners van McAfee extra mogelijkheden te bieden voor integratie van hun producten met ePO. (Zie ook het andere persbericht van vandaag, 18 september, McAfee introduceert Security Innovation Alliance .)

Wij zijn erg enthousiast over de effectiviteit van de McAfee Security Risk Management-systemen die wij bij onze klanten in de publieke sector hebben geïmplementeerd. aldus Roger L. Yee, vice president van de BAE Systems IT Defense Group, een partner van McAfee. Dankzij de steeds betere uitbreidingsmogelijkheden is ePolicy Orchestrator voor onze klanten de eerste keuze geworden als platform voor beveiligingsbeheer, een direct resultaat van de leiderscapaciteiten die McAfee op het gebied van beveiligingssoftware heeft laten zien.

ePO Ondersteunt Intelligent Security met Optimalisatie van Conformiteit

ePO vermindert beveiligingsbedreigingen, verlaagt kosten, verzekert de continuïteit van de bedrijfsvoering en helpt klanten te voldoen aan regelgeving op het gebied van compliance. De integratie van oplossingen voor beveiliging en compliance levert de kapstok voor intelligente beveiliging, omdat ze applicaties automatisch en direct laten reageren op basis van vooraf vastgestelde regels. Deze intelligentie stelt bedrijven in staat om belangrijke tijd en kostbare bedrijfsmiddelen te besparen. Insight Express, een onafhankelijke researchgroep, heeft onlangs de kosten voor het managen van beveiliging en conformiteitsbeheer onderzocht. Daarbij werd aangetoond dat - wanneer het gaat om het totale kostenplaatje voor beveiliging - organisaties die gebruikmaken van ePO 62% lager in kosten uitkwamen dan niet-ePO klanten. ePO klanten hadden 44% minder mensen nodig voor het beheer van hun IT-omgeving. Ook hadden zij 37% minder tijd nodig voor hun netwerkbeheer, vergeleken met niet-ePO klanten. Implementatie van ePO zorgt dus, zo blijkt, voor een enorme winst in efficiëntie en aanzienlijke reductie van het aantal servers, mensen en manuren dat nodig is voor beveiligings- en conformiteitsbeheer.

Totaal nieuwe vorm van beveiligings- en conformiteitsbeheer

Beveiligingsproducten hebben zich tot dusver gekenmerkt door gerichte, specifieke functionaliteit, die, eenmaal geïnstalleerd, voor bescherming zorgt zonder dat daar veel aandacht in de vorm van systeembeheer voor nodig is. Maar de laatste jaren is in dat beeld verandering gekomen. Afzonderlijke, gericht maar beperkt functionerende producten voldoen niet meer in het licht van de nieuwe bedreigingen en voorschriften die geïntegreerd beheer in een allesomvattend concept van beveiliging en conformiteit noodzakelijk maken. Met ePO voorziet McAfee als eerste beveiligingsspecialist in die nieuwe behoeften van integratie en consolidatie.

Beschikbaarheid

De nieuwe versie van McAfee ePolicy Orchestrator is met ingang van 25 september zonder bijkomende kosten beschikbaar voor alle McAfee klanten met een lopend onderhoudscontract.

Over McAfee, Inc.

McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië (V.S.) is marktleider op het gebied van veiligheidstechnologie. McAfee biedt innovatieve en bewezen oplossingen en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen thuisgebruikers, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op http://www.mcafee.com.

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System and Secure Internet Gateway are registered trademarks or trademarks of McAfee, Inc. and/or its affiliates in the United States and/or other countries. McAfee Red in connection with security is distinctive of McAfee brand products. All other registered and unregistered trademarks herein are the sole property of their respective owners. (c) 2007 McAfee, Inc. All rights reserved.



Ingezonden persbericht