Lezing over Holocaust door bekende schrijver Saul Friedländer


NIJMEGEN, 20070815 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, het Heyendaal Instituut Nijmegen en het Genootschap Nederland-Duitsland organiseren op 18 september 2007 de lezing The Years of Extermination. Toward an Integrated History of the Holocaust door Saul Friedländer. De lezing vindt plaats in LUX, Mariënburg 38-39 te Nijmegen, van 20.00 - 22.00 uur. Meer informatie: www.ru.nl/saulfriedlander

Saul Frieländer (1932) schreef vele boeken over nazi-Duitsland en de jodenvervolging en geldt als een van de grote deskundigen op dit gebied. In september 2007 verschijnt de Nederlandse vertaling De jaren van vernietiging 1939-1945. Het tweede deel van Nazi-Duitsland en de joden.

Saul Friedländer ontving eerder dit jaar de prestigieuze Duitse Friedenspreis. Hiermee wil de jury de `epische verteller van de Shoah' eren: Friedländer gaf `een geschiedenis en een naam aan wie tot as is gereduceerd'.

De lezing en de discussie zijn in het Engels

Toegangsprijs is ¤ 13,-. Minima en medewerkers en alumnipashouders van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen ¤ 7,-. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen ¤ 3,50.

Voor meer informatie en inschrijving zie www.ru.nl/saulfriedlander.





Soeterbeeck Programma