Chi Neng Institute lanceert speciale cd voor kinderen


Makkelijke oefeningen voor thuis en op school

AMSTERDAM, 20070918 -- Chi Neng Institute Europe start in oktober officieel met Chi Neng Qigong-workshops voor ouders en kinderen. Vandaag lanceert het instituut de speciaal ontwikkelde cd voor kinderen. Daarmee is er voor ouders en scholen een makkelijke, goedkope manier om kinderen te laten bewegen. Door de oefeningen zijn kinderen beter gefocust, rustiger en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Ze voelen zich goed in lichaam en geest en kunnen op een prettige manier met anderen omgaan.

Na negen jaar Chi Neng Qigong voor volwassenen ontwikkelde Patricia van Walstijn, grondlegger van Chi Neng Institute in Europa, Chi Neng Qigong voor kinderen. `In deze hectische maatschappij is er weinig tijd voor beweging en weinig aandacht voor het lichaam. Schoolzwemmen moeten ouders tegenwoordig zelf vaak regelen, en kinderen mogen van geluk spreken als er tijdens school tijd is voor sport. Dat is niet alleen jammer, maar ook ongezond voor lichaam en geest. Chi Neng Qigong bestaat uit korte, eenvoudige oefeningen, die iedereen binnen een dag kan leren. En dus makkelijk thuis en op school kan blijven doen.'

Getest door kinderen
De basisoefeningen van Chi Neng Qigong voor volwassenen zijn op maat gesneden voor kinderen: ze zijn korter, makkelijker en vaak ondersteund door een liedje. De oefeningen zijn een jaar lang getest door kinderen tussen de vier en vijftien jaar. Van Walstijn: `Ik vind het opvallend hoe geconcentreerd de kinderen bleven. Ze vinden het leuk en prettig om de oefeningen te doen. Bovendien pikken ze het heel snel op. Vaak nog sneller dan volwassenen.' Door de oefeningen krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen, worden ze rustiger en zijn ze meer gefocust.

Zelf aan de slag met cd
Vanaf begin september zijn de eerste gecertificeerde Chi Neng Qigong-instructeurs opgeleid om kinderen, ouders en leraren Chi Neng Qigong te leren. Ook de bijbehorende cd is dan te koop. Al na vijf lessen bij een gecertificeerde Chi Neng Qigong-instructeur kunnen kinderen, ouders en leerkrachten zelf met oefeningen aan de slag. Thuis of op school.

Kinderen en ouders kunnen Chi Neng Qigong ook leren via de speciale eendaagse `Kinder en ouder'-workshop bij het Chi Neng Institute. De eerste workshop voor kinderen en ouders staat gepland op 7 oktober 2007 (zie www.chineng.nl).

Over Chi Neng Qigong
Chi Neng Qigong is gebaseerd op de leer van dokter Pang Ming. Hij vereenvoudigde klassieke Qigong-oefeningen om ook zieke mensen met weinig tijd en een beperkte hoeveelheid energie te laten profiteren van Qigong. De bewegingen van Chi Neng Qigong maken je lichaam sterk en soepel, brengen je tot rust en stimuleren de doorstroom van energie (Qi) in je lichaam.

Over het Chi Neng Institute Europe
Patricia van Walstijn is de grondlegger van Chi Neng Qigong in Europa. In 1998 startte zij het Chi Neng Institute in Nederland. Inmiddels zijn er ook instituten in België, Duitsland, Groot-Brittanië, Noorwegen en Zweden. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 120 instructeurs opgeleid. De bewegingsleer wordt onderwezen op sportscholen, bij bedrijven en in eigen praktijk.





Chi Neng Institute Europe