NEN


Brandveiligheidseisen en oplossingen

donderdag 16 augustus 2007, 11:50

Het Bouwbesluit en de Modelbouwverordening stellen eisen aan de brandveiligheid van gebouwen. Voldoen aan deze eisen is soms gecompliceerd. Rekening moet worden gehouden met compartimentering, ontvluchten, constructies, installaties en materiaalgebruik.

Ook kunnen de eisen van het Bouwbesluit, afhankelijk van het ontwerp, problemen opleveren voor uitvoering, esthetiek, budget en gebruik van een gebouw. Welke eisen stelt het bouwbesluit? Hoe kan aan deze eisen worden voldaan? Wat zijn gangbare gelijkwaardige oplossingen? Op welke wijze waarborgt de gelijkwaardigheid dat aan de prestatie-eis van het Bouwbesluit wordt voldaan?
Vragen die vaak worden gesteld en daarom worden behandeld en beantwoord tijdens de praktijkgerichte cursus 'Brandveiligheidseisen en gelijkwaardige oplossingen'.

Tijdens de ochtendsessie worden de onderliggende beginselen van het Bouwbesluit en de achterliggende gedachte bij de prestatie-eisen toegelicht. Die gebeurt aan de hand van de onderwerpen sterkte bij brand, brandcompartimentering, ontvluchting en repressie. De middagsessie biedt meerdere praktijkvoorbeelden en er worden gelijkwaardige oplossingen besproken en uitgewerkt. Tijdens de uitwerkingen van de voorbeelden is er mogelijkheid tot discussie.

Tijdens deze dag leren cursisten:

* de filosofie achter de brandveiligheidseisen in het Bouwbesluit
* te voldoen aan de prestatie-eis van het Bouwbesluit middels gelijkwaardigheid

* relevante normen toe te passen bij de beoordeling van gelijkwaardigheid.

De cursus is bestemd voor architecten, toetsende instanties als bouw- en woningtoezicht en brandweer, installateurs, (bouw)adviesbureaus, projectontwikkelaars, gebouwbeheerders en woningcorporaties. De cursus is ook geschikt voor mensen die werken in een zorginstelling.
Deze cursus is niet bestemd voor uitvoerend installateurs.

Vereiste voorkennis:
Kennis van het Bouwbesluit, waaronder de hoofdeisen van brandcompartimentering, Weerstand tegen BrandDoorslag en Brandoverslag (WBDBO), ontvluchting en bezettingsgraadklasse.

Cursusdata:
18 september 2007 te Utrecht
15 november 2007 te Eindhoven

Schrijf u nu hier in!
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN 4001:2006 nl (Norm) NEN 2575:2004/C1:2006 nl (Norm) NEN 2535:2007 Ontw. nl (Norm) NEN-EN-ISO 13943:2000 en;fr;de (Norm)