Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Open dag Rotterdam Atletiek op Varkenoord

Dinsdag 18 september houdt Rotterdam Atletiek open dag op het atletiekterrein Varkenoord om deze satellietlocatie te promoten.

Sinds drie jaar heeft Rotterdam Atletiek, dat zijn thuisbasis in Rotterdam Noord heeft, weer een dependance op Zuid. De open dag vindt plaats tijdens een normale training van Rotterdam Atletiek. Kinderen van 5 tot 12 jaar mogen gratis meedoen om drie verschillende onderdelen van de atletieksport te ontdekken: lopen, springen en werpen. De kinderen (opgedeeld in groepen naar leeftijd) krijgen eerst les, waarna met wedstrijdvormen wordt afgesloten. De zes besten worden beloond met een fraai t-shirt.

Atletiek is een sport waarbij het gehele lichaam getraind wordt. Jeugd met overgewicht heeft vaak baat bij deze sport. Rotterdam Atletiek houdt de contributies zo laag mogelijk om de sport zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Kinderen die mee willen doen op 18 september, worden verzocht in sporttenue en met sportschoenen te komen. De training vindt plaats van 16.00 tot 17.30 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig. Nadere informatie verkrijgt u via Aad van Dijk van Rotterdam Atletiek: aad@ra.nl of 010
- 415 15 72 / 06 - 38251528. Meer informatie over de atletiekvereniging vindt u op www.ra.nl.