TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 13-09-2007

Televisie
OPGELICHT?!
Uitzending dinsdag 18 september
Nederland 1 - 21.05 uur

START NIEUWE REEKS OPGELICHT?!

Het TROS-programma OPGELICHT?! start op dinsdag 18 september met een nieuwe reeks afleveringen. In de eerste uitzending onder meer aandacht voor de volgende onderwerpen:

OUD- KICKBOKSER BELAZERT DRU HILL

OPGELICHT?! vertelt het verhaal van een man die artiesten en zakenpartners onder valse voorwendselen voor zich laat werken en nooit een cent betaald. Hij organiseerde in de rapwereld meerdere concerten, maar betaalde nooit. Hij slaagde erin Dru Hill naar Nederland te krijgen maar de bandleden kwamen de hotelkamer nooit uit omdat ze niet betaald kregen. De BNN presenator O-dog mocht het woedende publiek naar huis sturen. Ook Nederlandse artiesten zijn de dupe geworden van deze bedrieger. De band Trafassi van de hit "Kleine wasjes, Grote wasjes" wacht al negen jaar op de vergoeding voor hun optreden. Dezelfde man probeert ook in de telecomwereld mensen voor zijn karretje te spannen. OPGELICHT?! zoekt de man op in zijn kantoor om hem te confronteren met zijn daden.

VAKANTIE VALT IN HET WATER

Een Limburgse camperverhuurder laat de vakanties van tientallen gezinnen voortijdig stranden. Tenminste negenendertig gezinnen werden de dupe van deze praktijken. Via het internet boekten de potentiële vakantiegangers hun gedroomde vakantievoertuig. Ze deden een verplichte aanbetaling van 500 euro en kregen vlak voor de vakantie een telefoontje dat de camper helaas in de prak was gereden....Tijd voor OPGELICHT?! om zelf in een camper te klimmen en de verhuurder op te zoeken. Tijdens het onderzoek stuit OPGELICHT?! op nog een spoor dat leidt naar een zware oplichtingzaak in Belgie.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg