Ingezonden persbericht


ZXZW Persbericht, Tilburg, 17 september 2007

Voor directe publicatie

ZXZW bezet burgemeesterskamer; festival opent bijzondere tentoonstellingsruimte

Op dinsdag 18 september zal de burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman de opening verrichten van de meest bijzondere tentoonstellingsruimte van het ZXZW-festival: de burgemeesterskamer.

Burgemeester Vreeman is een muziekfanaat en begaan met de kunsten in Tilburg. Hij heeft beeldend kunstenaar/muzikant Tom Verbruggen, ook wel bekend als Tok Tek, gevraagd om een geluidssculptuur te maken in zijn kamer. Tok Tek zal tijdens de opening een live-demonstratie geven.

Voor meer informatie over Tom Verbruggen en Tok Tek: www.sonidogris.com

Tijdens deze opening zal de burgemeester een speciaal cadeau krijgen van het Amerikaanse kunstenaarscollectief The M.O.S.T. Dit collectief treedt met hun nieuwe project Mostlandia een week lang op in Tilburg. Als blijk van waardering zal de Mostlandia-ambassadeur Einrich Elkhart burgemeester Vreeman een bijzonder cadeau overhandigen. De burgemeester van Melbourne ging Vreeman voor in deze eer.

Voor meer informatie over Mostlandia: www.mostlandia.com

ZXZW is een internationaal festival dat zich richt op independent cultuur met muziek als basis. ZXZW vindt plaats van 16 tot en met 23 september op meer dan 25 locaties in de binnenstad van Tilburg: Van burgemeesterskamer tot kraakpand. Van popzaal tot museum. Zie voor het complete programma en meer informatie over het festival ook www.zxzw.nl, http://zxzw.wordpress.com, www.myspace.com/zxzwtilburg, www.youtube.com/zxzwtilburg en http://www.last.fm/user/zxzw

Opening Tok Tek / overhandiging cadeau Mostlandia

18-09-2007

Burgemeesterskamer, Stadhuisplein 130, Tilburg

18.00-19.00

Entree gratis