Digitale Gemeente Houten

Komende winter vogeltellingen in Blokhoven

dinsdag 18 september 2007 - Bron: Milieu Werkgroep Houten

Komende winter worden opnieuw vogels geteld in de Schalkwijkse polder Blokhoven. Deze tellingen worden verricht door een nieuwe werkgroep van de Milieu Werkgroep Houten (MWH).

De nieuwe werkgroep heet Werkgroep wintervogels Blokhoven en bestaat uit een aantal enthousiaste Houtense vogelaars. Gedurende de afgelopen twee winterseizoenen zijn door deze groep al uitgebreid watervogels geïnventariseerd. De groep kan nog versterking gebruiken van mensen die mee willen genieten van de vogels van het open buitengebeid.

De tellingen worden uitgevoerd onder de vlag van het SOVON watervogelproject, waarbij gegevens op een gestandaardiseerde en professionele manier worden verzameld en bewaard. De gegevens zijn op aanvraag beschikbaar voor beleidsmakers.

Geteld worden ganzen, zwanen, eenden, futen, duikers, ral-achtigen, steltlopers en meeuwen. Roofvogels als Slechtvalk en Blauwe kiek, maar ook kleinere vogels die karakteristiek zijn voor waterrijke open gebieden worden eveneens geteld.

Ook in het komend winterseizoen worden de telling maandelijks uitgevoerd. Geïnteresseerden die mee willen doen kunnen hiervoor contact opnemen met Sjerp Weima via het e-mailadres: sjerplevier@gmail.com of telefonisch op 030-6350989. De resultaten worden teruggekoppeld in het clubblad en het jaarverslag van de MWH.

MWH is met haar werkgroepen al op een aantal andere gebieden actief met het Houtense milieu. Naast de wintervogels in Blokhoven kent MWH ook werkgroepen die zich bezighouden met ringslangen, padden, wilgen knotten, broedvogelinventarisaties en weidevogelbescherming. In de zomerhelft worden fietsexcursies georganiseerd die gratis toegankelijk zijn voor iedereen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).