Ingezonden persbericht


Persbericht

18 september, 2007

SPSS 16.0 verbetert analytische eigenschappen van statistische software

~ Veranderingen zorgen voor procesverbetering ~

SPSS Inc. (Nasdaq: SPSS) - wereldwijd leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics - komt met SPSS 16.0, een nieuwe versie van hun statistische software suite. De nieuwe functionaliteiten van SPSS 16.0 integreren met het SPSS' Predictive Enterprise Services(TM) (PES) analytisch platform om beslissingen te begeleiden en automatiseren. Het gebruik van deze voorspellende analytische technologie resulteert in een meetbare ROI en het levert voor klanten van SPSS een groot concurrentievoordeel op.

SPSS 16.0 komt tegemoet aan de behoeften van organisaties die de zakelijke waarde inzien van voorspellende mogelijkheden. PES is een voorspellend platform dat belangrijke functionaliteiten bevat om het wereldwijde gebruik van predictive analytics te ondersteunen. Hierdoor kunnen organisaties krachtigere statistieken gebruiken om meer inzicht te krijgen in gedragsgegevens van klanten. Naast het opsporen van fraude levert PES nog meer voordelen op. Zo stijgen de inkomsten via cross- en up-selling, worden de zakelijke bedrijfsprocessen efficiënter en de daaruit voortkomende resultaten beter.

De uitgave van SPSS 16.0 heeft een nieuwe gebruikersinterface die is geschreven in Java(TM). Hierdoor is de software flexibeler en eenvoudiger te gebruiken. Andere grote verbeteringen zijn te vinden in de uitbreiding van analytische mogelijkheden, databeheer, programmeerbaarheid en de prestaties en schaalbaarheid van zakelijke applicaties. Alle SPSS 16.0 productmodules zijn nu direct beschikbaar voor de platformen van Microsoft® Windows®, Apple® Mac® OS® X of Linux®.

De nieuwe versie SPSS 16.0 richt zich voornamelijk op de groeiende vraag naar predictive analytics voor de zakelijke sector, zonder daarbij in te boeten op de leidende positie als leverancier van statistische software voor de academische wereld. SPSS is leidend op het gebied van educatie doordat universiteiten en hogescholen SPSS hebben ingebouwd in hun statistische leermethodes. Op dit moment is SPSS 16.0 de flexibele suite van producten die voormalige studenten in de zakelijke sector implementeren en gebruiken voor hun dagelijkse analyses.

Eigenschappen van SPSS 16.0

Ondersteuning van Predictive Enterprise
SPSS 16.0 levert de integratie met PES en zorgt voor een efficiënte en kosteneffectieve manier om het groeiende aantal analytische gegevens te beheren en up-to-date te houden.

Een nieuwe en flexibele gebruikersinterface
De gehele gebruikersinterface - herschreven in Java - heeft een nieuwe vorm en functionaliteit, waardoor het eenvoudiger wordt om te werken met data. SPSS 16.0 maakt het nu mogelijk om de venstergrootte continu aan te passen zodat de omschrijving van verschillende variabelen duidelijker wordt. Ook kunnen variabelen sneller geselecteerd en gesleept worden voor analyse.

Krachtige statistieken
Een nieuwe optionele module, SPSS Neural Networks(TM), levert een aanvullende benadering voor de statistische technieken beschikbaar in SPSS 16.0. De toegang tot neurale netwerken is eenvoudig gemaakt, met de vertrouwde SPSS-interface. Zo kunnen meer complexe relaties tussen verschillende gegevens blootgelegd worden.

Verbeterde data-beheer- en rapportagemogelijkheden Organisaties die werken met gegevens in verschillende talen, hebben de mogelijkheid om met behulp van SPSS 16.0 gegevens via Unicode te verwerken. Ook is het mogelijk teksten volgens Unicode-eigenschappen te behandelen voor taken zoals sorteren en het omzetten van hoofdletters. Daarnaast biedt SPSS 16.0 meer flexibiliteit in hoe gegevens worden geprepareerd en beheerd.

Een nieuw aspect van SPSS 16.0 is een integratie plug-in voor de open source statistische programmeertaal, 'R'. De plug-in geeft toegang tot veel statistische routines die zijn gecreëerd in R en nu gebruikt kunnen worden binnen de infrastructuur van de SPSS-omgeving als onderdeel van de SPSS syntax.

Kijk voor de totale lijst met features in SPSS 16.0 op: http://www.spss.com/spss16/images/pdfs/S16CMPhr.pdf en download de PDF-brochure.

(567 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SPSS
SPSS (NASDAQ : SPSS) is wereldwijd leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics. De predictive analytics-technologie van SPSS optimaliseert bedrijfsprocessen doordat klanten hiermee beter in staat zijn zich op de kernactiviteiten te richten en te presteren. Met de opname van predictive analytics in de bedrijfsprocessen worden organisaties 'voorspellende ondernemingen'. Zij zijn hiermee in staat om dagelijks weloverwogen beslissingen te nemen, waarmee bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden en meetbare concurrentievoordelen bereikt worden. Meer dan 250.000 bedrijven, academische instituten, zorgaanbieders, marktonderzoeksbedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen op de technologie van SPSS. SPSS is opgericht in 1968 en het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Illinois. Meer informatie: http://www.spss.nl.

Safe Harbor Statement
This press release contains forward-looking information made pursuant to the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements can be identified by phrases such as "anticipates," "believes," "estimates," "expects," "plans," "intends," "could," "designed," "should be" and other similar expressions which denote expectations of future events rather than statements of fact. These forward-looking statements involve factors that are subject to risks and uncertainties. These risks and uncertainties, which may not be currently ascertainable and many of which are beyond the Company's control, may cause the Company's actual results, performance or achievements to be materially different than the results, performance or achievements expressed in or implied by the forward-looking statements. These risks and uncertainties are described in the Company's filings with the Securities and Exchange Commission ("SEC"). Copies of these filings are available either on the SEC's Web site at www.sec.gov or from the Company's investor relations department. In light of these risks and uncertainties, the inclusion of forward-looking statements in this press release should not be regarded as a representation by the Company that any future results, performance or achievements will be attained. These forward-looking statements speak only as of the date on which they are made. The Company assumes no obligation to update the forward-looking statements contained in this press release.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Bernadette Hulswit - van Beest van SPSS: Tel: +31 (0)183 651 777
E-mail: bhulswit@spss.com http://www.spss.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com