Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Laren (Gld) - dodelijk verkeersongeval                    |
Bij een ernstig verkeersongeval op de N 332 ter hoogte van het Gelderse Laren is dinsdagmorgen 18 september een 18-jarige automobiliste uit Rijssen om het leven gekomen. Door het ongeval, waarbij ook een vrachtwagencombinatie betrokken was, is de autoweg tussen Laren en de A1 nog steeds gesloten.

De aanrijding werd rond 07.45 uur gemeld en vond op het weggedeelte tussen de rotonde van Laren en de A1 plaats. Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de bestuurster die richting haar woonplaats reed, door nog onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. De politie houdt er rekening mee dat zij in slaap is gevallen.

Zij is frontaal in aanrijding gekomen met een vrachtwagencombinatie en is hierbij dodelijk verongelukt. De combinatie werd bestuurd door een 48-jarige chauffeur uit Duitsland. Hij raakte niet gewond.

Na de aanrijding belandden beide voertuigen in de berm, waarbij de vrachtwagencombinatie gedeeltelijk het talud afreed.

Na het bergen van het slachtoffer kon de auto van het slachtoffer eveneens worden geborgen. Een bergingsbedrijf is bezig om de met karton geladen vrachtwagencombinatie uit het talud te trekken. Dit kan nog enige tijd duren. De brandweer heeft inmiddels de meeste olie en diesel van het wegdek verwijderd. Het verkeer wordt nog steeds door Rijkswaterstaat omgeleid.

Dit bericht kon niet eerder vrijgegeven worden aangezien de familie in kennis moest worden gesteld.

Einde bericht
---


---


---

---- --