Gemeente Winterswijk


Werkplein Oost Achterhoek opent deuren

13 september 2007

Op 17 september aanstaande opent Werkplein Oost Achterhoek in Winterswijk haar deuren. Het werkplein biedt onderdak aan ongeveer 90 medewerkers van CWI, de afdelingen sociale zaken* van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, UWV, Hameland Arbeidsintegratie, het jongerenloket JOUW UNIT, scholingsloket, uitzendbureaus, re-integratiebedrijven en de onafhankelijk arbeidsadviseur.

Het werkplein is bedoeld voor werkzoekenden en voor werkgevers. Werkzoekenden kunnen er terecht voor de bemiddeling richting werk, re-integratie, informatie, vacatures en advies over scholing. Werkzoekenden die niet direct aan werk geholpen kunnen worden, kunnen binnen het werkplein een werkloosheidsuitkering (WW) of een bijstandsuitkering (Wet Werk en Bijstand) aanvragen. Voor werkgevers is er het ServicePunt Werkgevers, waar zij terecht kunnen met hun vacatures, maar ook met vragen over ontslagrecht, scholing, subsidies en vele andere zaken. Het Servicepunt is een initiatief van de publieke partijen die in het Werkplein gevestigd zijn (CWI, gemeenten, UWV en Hameland). Door nauwe samenwerking kan de werkgever op één adres terecht en wordt ook vanuit dat ene adres benaderd. Hiermee spelen de betrokken partijen in op een klacht die werkgevers met regelmaat uiten over de veelheid aan partijen die hen benaderen en de versnipperde dienstverlening die wordt aangeboden. Adviseurs van het servicepunt gaan in september bedrijven actief benaderen. Daarbij wordt het dienstenpakket van het servicepunt toegelicht en wordt bovenal geluisterd naar de behoeften van de werkgevers.

Werkplein Oost Achterhoek is gevestigd aan de Burgemeester Bosmastraat 7, 7101 DE in Winterswijk en is op werkdagen geopend van 08.30 tot 16.30 uur. Het werkplein is telefonisch bereikbaar onder nummer 0543-545545. Het ServicePunt Werkgevers is rechtstreeks te bereiken op nummer 0543-788490.

Het werkplein gaat met diverse activiteiten aan de weg timmeren. Zo wordt er op dinsdag 25 september in samenwerking met de Kamer van Koophandel een werkgeversavond georganiseerd. Op deze avond staan een aantal workshops centraal. Daarbij worden onderwerpen behandeld zoals, 1. wat doet het ServicePunt Werkgevers, 2. sociaal maatschappelijk ondernemersschap, 3. ontslagprocedure via CWI en 4. de mogelijkheden tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst via de kantonrechter. Bedrijven kunnen zich voor deze avond aanmelden per email Petra.weevers@cwinet.nl.

Verder wordt op zaterdag 29 september in Werkplein Oost Achterhoek, onder andere in samenwerking met de Kamer van Koophandel, een grote banenmarkt georganiseerd van 10.00 tot 15.00 uur. Dit is de plek voor werkgevers en werkzoekenden om elkaar te ontmoeten.


* de hele afdeling Sociale Zaken van de gemeente Winterswijk en een aantal klantmanagers "Werk" van de gemeenten Berkelland en Oost Gelre.