Gemeente Alkmaar


!!! EMBARGO TOT 18 SEPTEMBER 21.00 UUR !!!

Alkmaar, 18 september 2007

Regio Alkmaar Promotie Award 2007 naar bouwbedrijf De Nijs

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen ontvangt de Regio Alkmaar Promotie Award 2007. De bekendmaking van de onderscheiding vindt vanavond plaats tijdens het regio Alkmaar diner in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. De avond wordt georganiseerd door de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk en de Kamer van Koophandel voor Noordwest-Holland.

De Regio Alkmaar Promotie Award wordt toegekend aan een bedrijf uit de regio Alkmaar dat zich onderscheidt als toonaangevend en daarmee de kwaliteiten van de regio als vestigingsplaats voor bedrijven uitdraagt. De jury die de prijs toekent is samengesteld uit ondernemers en staat onder voorzitterschap de heer Frits Conijn, voorzitter van de Kamer van Koophandel.

Het juryrapport vermeldt over bouwbedrijf De Nijs onder meer het volgende:

De jury heeft besloten de Regio Alkmaar Promotieprijs 2007 toe te kennen aan M.J. de Nijs en Zonen te Warmenhuizen, omdat het bedrijf in de regio Alkmaar is gegroeid tot een bedrijf van formaat. Met de kennis waarover het bedrijf beschikt en de mensen die daarin werkzaam zijn slaagt men er in toonaangevende producten te realiseren met name ook buiten de regio. Zo realiseerde het bedrijf smaakmakende projecten in de woningbouw en de utiliteitsbouw in de regio Amsterdam - Haarlem, waaronder de nieuwe Openbare bibliotheek in Amsterdam, het nieuwe conservatorium van Amsterdam, de verbouw van de stadsschouwburg in Amsterdam en Haarlem, de verbouw tot kantoren van de silo's van de suikerfabriek in Halfweg en stedelijke vernieuwingsprojecten in Purmerend en Amsterdam-Noord.

De directie van De Nijs zet zich nadrukkelijk in voor de kwaliteit van de mensen die in het bedrijf werkzaam zijn. Opleiden en begeleiden van jeugd is een belangrijk aandachtspunt. Opleiding is immers de basis voor een zekere toekomst voor de medewerker en het bedrijf! Dit is iets dat in de genen van de onderneming aanwezig is. Reeds 25 jaar geleden gaf de toenmalige directie al blijk van een brede interesse in scholing en opleiding en stond men aan de wieg van initiatieven die vandaag de dag model staan voor andere sectoren in onze regio, zoals het ESPEQ-opleidingscentrum te Heerhugowaard. Ook nu nog is De Nijs daarin een belangrijke trekker.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Regio Alkmaar Promotie Award wordt het juryrapport voorgelezen de voorzitter van de jury, de heer Frits Conijn. De prijs wordt uitgereikt door de heer Piet Bruinooge, de burgemeester van Alkmaar.

De prijsuitreiking vindt plaats om ca. 21.15 u.

Voor verdere informatie over Kees Kraakman, tel. 072 - 548 9009 / 06-52493343


-----------------------


---- --