Ingezonden persbericht

Erkende vakopleidingen voor recruiters

Kennisinstituut helpt niveau recruitment in Europa te verhogen

Zoetermeer, 18 september 2007 - Door de groeiende economie en krapte op de arbeidsmarkt stijgt de vraag naar goed geschoolde recruiters. Met de komst van het nieuwe European Recruiting Institute (ERI) kunnen recruiters zich tot specialist in hun vakgebied ontwikkelen en kunnen organisaties de professionaliteit van hun recruitment verhogen.

Het instituut werkt nauw samen met vakdeskundigen uit binnen- en buitenland. "De huidige markt ontwikkelt zich razendsnel. Om voorop te lopen moet je scherp volgen wat er in de wereld, met name in de Verenigde Staten, gebeurt. Het instituut vertaalt die ontwikkelingen in een praktische opleiding voor de Europese markt," vertelt Frank Roders van Compagnon, het gespecialiseerde bureau voor in-, door- en uitstroom van medewerkers.

Ontwikkelingsniveau
Compagnon is samen met de NCOI Opleidingsgroep initiatiefnemer van het ERI. Met het instituut willen zij de kennis leveren die nodig is om het niveau van recruiters op een hoog peil te krijgen en te houden. "Het vak van recruitment is geen beschermd beroep. Dit kennisinstituut werkt mee aan het handhaven en verhogen van het niveau van recruiters en wil organisaties van erkende specialisten voorzien," zegt Roders. "Daarnaast speelt het delen van kennis over succesvol werven en selecteren een prominente rol."

Erkende opleiding
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkent de opleidingen van het European Recruiting Institute, die op verschillende niveaus worden gegeven. Het ERI voorziet daarmee gedurende de hele loopbaan in de opleidingsbehoefte van de recruiter. De opleidingen voor startende recruiters, ervaren professionals, recruitment managers en HR-managers gaan in oktober van start. De opleidingen worden zowel overdag als in de avonduren aangeboden in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

Over European Recruiting Institute
Het European Recruiting Institute is het kennisinstituut voor recruitment, speciaal opgericht om recruitmentkennis structureel te verzamelen en delen. Het ERI biedt uitgebreide opleidingen op verschillende niveaus voor startende recruiters, ervaren professionals, recruitment managers en HR-managers. Het ERI is een initiatief van Compagnon en NCOI Opleidingsgroep. Meer informatie: www.recruitinginstitute.eu.



Ingezonden persbericht