Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Politie zoekt bedreigde horecabezoeker       |
De politie onderzoekt een incident van het afgelopen weekeinde waarbij een 17-jarige jongen in een horecazaak aan de Markt in Harderwijk werd opgepakt, nadat hij in de horecagelegenheid aan bezoekers liet blijken in het bezit te zijn van een vuurwapen.

De man werd door de portier van de horecazaak aangehouden en aan de politie overgedragen. Hij bleek bij nader onderzoek in het bezit van een nep-vuurwapen, maar wel geschikt voor bedreigingen. Het wapen is door de politie in beslag genomen. De verdachte, afkomstig uit Harderwijk is ten behoeve van het onderzoek ingesloten.

Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 16 september omstreeks 01.00 uur. Een 16-jarige jongen uit Nunspeet kwam in de drukke horecazaak in botsing met de verdachte. Na een opmerking daarover liet de Harderwijker blijken dat hij in bezit was van een vuurwapen en bedreigde de jongen. Uit het politieonderzoek is duidelijk geworden, dat er die zaterdagavond in of buiten die horecazaak in ieder geval één, maar wellicht meer bezoekers met het nepvuurwapen zijn bedreigd of aan hen is getoond. De politie wil graag in contact komen met degenen die bedreigd zijn of aan wie het nepwapen is getoond. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Harderwijk via 0900-8844.


---


---


---

---- --