Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
September 2007
Cultuur, Muziek, Digitaal

THE SPIRIT THAT GUIDES US BRENGT LIVE DVD UIT - WE ARE UNDER RECONSTRUCTION PART 2.

Mijdrecht, September 2007. Na het goed ontvangen album we are under reconstruction part 1 is het tijd voor het vervolg: we are under reconstruction part 2.

we are under reconstruction part 2 is de eerste dvd van dit bijzondere gezelschap. de fans hebben er lang op gewacht (de band heeft maar liefst twee jaar gewerkt aan deze dvd) maar halverwege september zal hij dan eindelijk in de winkels liggen. De dvd bevat, naast een verbluffende live registratie van een tstgu concert, meer dan 200 foto's en diverse backstage filmpjes en vormt zo een goed overzicht van de eerste vijf jaar van dit internationale collectief. Samen met vrienden uit de t.v.- en filmwereld heeft tstgu ervoor gezorgd dat werkelijk elke pixel van deze dvd een waar pareltje is geworden.

Live laat tstgu horen en zien dat haar unieke geluid, waarin melodieuze meezingrefreinen, maniakale screams, dissonante gitaren en de tomeloze energie van hardcore elkaar in evenwicht houden, juist op het podium goed tot zijn recht komt. tstgu gooit alles in de strijd en ontlaadt zich met ongelofelijk veel passie. Dit wordt goed duidelijk in de uitvoering van publieksfavorieten als 'agnes' en 'real life motion picture'.

Komend najaar zal tstgu haar dvd live presenteren tijdens een tour door Nederland en Duitsland. Op dit moment bevindt de band zich alweer in de studio om te werken aan het volgende album, dat in de loop van 2008 zal uitkomen. In de tussentijd levert tstgu met we are under reconstruction part 2 opnieuw een geweldig product af.

Tourdata:
07-11 Goudvishal - Arnhem (NL)
08-11 Poppodium Romein - Leeuwarden (NL)
09-11 Battle Zone - Zwickau (GER)
10-11 RockWithoutLimits Festival - Mössingen (GER) 11-11 Gleis22 - Münster (GER)

Discografie:

* split e.p. met the lionheart brothers (sally forth records, 2000)
* "the oslo compact e.p." (split met selfmindead, sally forth records/idol media, 2001)
* "the sand the barrier" (sally forth records/idol media, 2001)
* "24 winters" e.p. (sally forth records/idol media, 2002)
* "defence mechanism" e.p. (sally forth records/idol media/goodfellow records, 2004)
* "north and south" (sally forth records/soulfighting music/goodfellow records, 2004/2006)
* "we are under reconstruction part 1./ part 2. (sally forth records/goodfellow records/sonic unyon /2006/2007)