Ingezonden persbericht


Ook volgens consumenten Praxis en Gamma beste bouwmarkten

Breedte assortiment meest van belang voor consument

Rotterdam - 18 september 2007. Praxis en Gamma zijn volgens de Nederlandse consumenten de beste bouwmarkten, dit bleek ook al uit eerder onderzoek onder bedrijven uit de bouwsector. Het valt op dat bouwmarkten met veel vestigingen vaker als beste bouwmarkt worden genoemd dan bouwmarkten met minder vestigingen. Een uitzondering hierop is Hornbach, met slechts 9 vestigingen staat Hornbach toch nog op de vierde plaats. Bij het kiezen van de beste bouwmarkt spelen met name de breedte van het assortiment, de locatie en de prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 700 consumenten uit het panel DeelUwMening.nl.

Praxis beste bouwmarkt volgens consumenten

Op de vraag "Wie is volgens u de beste bouwmarkt?", antwoordde 27% van de respondenten Praxis. Praxis wordt op de voet gevolgd door Gamma die volgens 24% van de respondenten de beste bouwmarkt is. Praxis en Gamma worden op grote afstand gevolgd door Karwei en Hornbach, die door respectievelijk 10% en 6% worden genoemd. Bij deze Top 10 van beste bouwmarkten valt het op dat de bouwmarkten met veel vestigingen vaker als beste bouwmarkt worden genoemd dan bouwmarkten met minder vestigingen. Een uitzondering hierop is Hornbach, met slechts 9 vestigingen staat Hornbach toch nog op de vierde plaats. Verder zijn de openingstijden van Praxis, Gamma, Karwei en Hornbach ook een stuk ruimer dan van de overige bouwmarkten, met uitzondering van Multimate.

(pic)
©2007 USP MARKETING CONSULTANCY

Praxis en Gamma ook beste bouwmarkt volgens bouwsector

Enige tijd geleden is door USP Marketing Consultancy aan verschillende partijen uit de bouwsector gevraagd welke bouwmarkt in hun ogen de beste bouwmarkt voor consumenten is. Uit dit onderzoek kwamen ook Praxis (22%) en Gamma (23%) als beste bouwmarkten naar voren. Hornbach nam in dit onderzoek de derde plaats in met 18%.

Keuze beste bouwmarkt vooral vanwege breedte assortiment Vervolgens is gevraagd waarom men de genoemde bouwmarkt de beste bouwmarkt vindt. De meest genoemde reden is de breedte van het assortiment, maar liefst 71% van de respondenten geeft aan dat dit de reden is voor de keuze van de beste bouwmarkt. Verder spelen ook de locatie (of het in de buurt is) (51%) en de prijs-kwaliteitverhouding (45%) een belangrijke rol.

(pic)
©2007 USP MARKETING CONSULTANCY

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
USP Marketing Consultancy
K. Joosten, M.Sc.
Telefoon: 010-2066900
E-mail: joosten@usp-mc.nl Internet: www.usp-mc.nl

Achtergrondinformatie:
Voor het onderzoek van USP Marketing Consultancy zijn 778 online enquêtes afgenomen onder het consumentenpanel DeelUwMening (www.DeelUwMening.nl). De enquêtes zijn afgenomen zijn afgenomen in de maand augustus.


---- --