Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB opgenomen in Gartner's Leaders Quadrant for Information Access Technology 2007

Leaders hebben voldoende visie en kracht om te fungeren als platformleveranciers van wie de software kan worden ingezet als oplossing voor de meeste Information Access-problemen

Amsterdam, 18 september 2007 -ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, is door onderzoeks- en adviesbureau Gartner binnen het 'Leaders' quadrant geplaatst in het onderzoek Magic Quadrant for Information Access Technology, 2007.*

Volgens het Gartner-rapport "hebben alle Leaders een sterk flexibele architectuur getoond. Ze beschikken eveneens over krachtige, innovatieve en uitgebreide mogelijkheden om de relevantie van zoekresultaten van de gebruikers te bepalen. Aan ontwikkelaars wordt tevens flexibiliteit en de juiste middelen geboden om deze relevantie aan te passen. Ze zijn financieel sterk en ze bezitten genoeg reserves om veelzijdig te investeren in technologie en bedrijfsgroei. Ze hebben voldoende inzicht en kracht opgebouwd om te kunnen fungeren als platformleverancier wiens software kan worden gebruikt om de meeste behoeftes met betrekking tot Information Access in te vullen."

Het ZyIMAGE Information Access Platform (IAP) is een volledig op XML-gebaseerd systeem dat een robuuste basis biedt voor het archiveren, doorzoeken en langdurig beheren van kritische informatie, van gedigitaliseerde papieren documenten, tot elektronische bestanden, e-mail en bijlagen en multimedia. Dankzij de complete technologie van het Information Access Platform kunnen organisaties via een standaard browser snel, eenvoudig en veilig specifieke informatie vinden en beheren. Gebruikers kunnen extra modules toevoegen voor een kosteneffectieve oplossing die perfect aansluit op specifieke projecten of bedrijfsprocessen (zoals records management, workflow, e-discovery en e-disclosure).

"We beschouwen het als een fantastische verdienste dat we door Gartner zijn opgenomen in het Leaders quadrant", aldus Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "Ons Information Access Platform is ontworpen als een flexibele en open oplossing die tegemoet komt aan de unieke wensen van onze klanten; niet als een generieke benadering zoals vele leveranciers die bieden. We zien in dit rapport waardering van een onafhankelijke partij, ondersteuning van onze technologische- en bedrijfsvisie en - niet minder belangrijk - onze mogelijkheden deze visie te realiseren."

Uit het rapport: "Deze Magic Quadrant bespreekt een aantal leveranciers die meer bieden dan professionele zoekmogelijkheden in de vorm van een reeks technologieën, zoals zoeken, contentclassificatie, categorisatie en clustering, extractie van feiten en entiteiten, taxonomiecreatie en -beheer, informatiepresentatie ter ondersteuning van analyse en begrip en desktopzoekmogelijkheden. Via deze technologieën kunnen de door de gebruiker beheerde repositories met documenten, data, e-mail en informatie eenvoudig gelokaliseerd en ontsloten worden."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht