Ingezonden persbericht


Persbericht

Nu ook poëzie op mp3

Toonaangevende dichters lezen voor uit eigen werk op Luisterrijk

Haarlem, 18 september 2007 - Vanaf nu kan ook de poëzieliefhebber terecht in de downloadwinkel van Luisterrijk. De webshop is namelijk uitgebreid met dichtbundels van vooraanstaande dichters als Remco Campert, Hugo Claus, Judith Herzberg, Gerrit Kouwenaar en Leo Vroman, die allen voordragen uit eigen werk. De dichtbundels worden via internet aangeboden als mp3-bestand en zijn goedkoper dan de cd-versie.

Later deze maand verschijnt Zijtak van Judith Herzberg tegelijk met de cd ook als download. Daarnaast komen de zelf voorgedragen gedichten van Tom America en Karel Eykman als mp3-luisterboek in de shop bij Luisterrijk. Dit nieuwe aanbod is mogelijk gemaakt door de onlangs afgesloten overeenkomst tussen uitgeverij De Harmonie (www.deharmonie.nl) en Luisterrijk (www.luisterrijk.nl). Bijkomend voordeel van de samenwerking is dat luisterboeken die voorheen uitverkocht waren, zoals de cd Het Vertelde van Judith Herzberg, nu toch weer leverbaar zijn. Deze dichtbundel, waarin Judith Herzberg voorleest uit de bundels Zoals en Wat zij wilde schilderen was al enkele jaren uitverkocht maar is nu als mp3-bestand te koop op www.luisterrijk.nl.

Over Luisterrijk
Luisterrijk is de downloadshop voor luisterboeken. Luisterrijk is gespecialiseerd in de directe levering van hoogwaardige mp3-bestanden die geschikt zijn voor PC en Mac, iPod en alle andere mp3-spelers én voor zelf branden op cd (met hoesjes). De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges en van kinderboeken tot thrillers en dus nu ook poëzie. Luisterrijk bevat meer dan 200 luisterboeken die consumenten direct kunnen downloaden na elektronische betaling. De luisterboeken zijn minstens 20% goedkoper dan de cd-versie en zijn binnen enkele minuten na aanschaf al te beluisteren. Luisterrijk is te vinden via www.luisterrijk.nl. Luisterrijk verleent medewerking aan de Week van het Luisterboek van 31 oktober tot 11 november 2007 en is lid van Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie voor webwinkeliers.

----
Noot voor de redactie,