Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland derde tijdens eerste A1GP testdag

Tijdens de eerste testdag van de officiële A1GP test op Silverstone, waarbij men op het nationale circuit reed, heeft A1 Team Nederland de derde tijd van de dag neergezet.

Jeroen Bleekemolen reed in de ochtendsessie een ronde van 48.373, wat meteen zijn snelste ronde van de dag bleek. Het team was hiermee ook de snelste van de ochtendsessie. Lang leek A1 Team Nederland om de dag ook als snelste team af te sluiten, maar vlak voor het einde van de tweede sessie doken A1 Team India en Nieuw Zeeland er net onderdoor.

De twee sessies, tussen 09.30 en 13.00 uur en 14.00 uur en 17.00 uur verliepen probleemloos voor A1 Team Nederland. Jeroen Bleekemolen begon met een uitgebreide shakedown van de reserveauto, die het team tot zijn beschikking heeft voor de thuisrace op Zandvoort. Daarna nam A1 Team Nederland Rookie Arie Luyendyk jr. plaats achter het stuur van de raceauto voor zijn stint.

Na de pauze was het Jeroen Bleekemolen die de middagsessie voor zijn rekening nam. Daarbij concentreerde het team zich vooral op het uitproberen van een aantal zaken en ging men niet puur voor alleen de snelste ronde.

A1 Team Nederland eindigde uiteindelijk de tweede sessie als achtste.

Morgenochtend staat er nog één testsessie op het programma voordat de auto's ingepakt worden en naar Zandvoort vervoerd worden, tussen 09.30 uur en 13.00 uur lokale tijd.

Jan Lammers; "Blij met de progressie van vandaag. We hebben vanmiddag de toppositie prijs moeten geven, omdat we ons testprogramma goed af wilden werken. Vanochtend waren we sneller dan tijdens de eerste test eind augustus en hadden al verwacht dat we vanmiddag langzamer zouden zijn. Dat moesten we alleen nog even bevestigd zien. Het betekent dat we optimaal voorbereid zijn voor Zandvoort en in staat moeten zijn daar een goed resultaat te scoren".

Jeroen Bleekemolen; "Het ging erg goed. Vanmorgen hadden we de snelste tijd. Dat ging gewoons super. We hebben wat geprobeerd en weer wat gevonden in de auto, waar we ons voordeel uit kunnen halen. Vanmiddag hebben we iets anders geprobeerd en stonden er wat minder goed bij. Maar we hebben gewoon een heel goede testdag gehad, echt onze snelheid laten zien met een derde tijd van de dag. Ik ben erg tevreden en we hebben absoluut vooruitgang geboekt ten opzichte van de vorige test".

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl