Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 18-09-2007

Nummer: 33

Op dinsdag 18 september 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vervolgstappen ontwikkeling Bedrijfsverzamelgebouw IJsselgemeenten Er komt een bedrijfsverzamelgebouw in Capelle aan den IJssel waar gemeenten, CWI en UWV samenwerken op het gebied van werkgelegenheid. Dit bedrijfsverzamelgebouw zal gebouwd gaan worden in een opvallende bouwvorm onder de metrobaan. Het college heeft ingestemd met de grondprijs van E 190,- en E 13,23 Vinexbijdrage per m2 bruto vloeroppervlak, exclusief BTW voor de ontwikkeling van het Bedrijfsverzamelgebouw. Ook stemden B&W in met het Dienstverleningsconcept en de Huurintentieverklaring.

Tussenrapportage ESF Work First 2006-2007
Het college nam kennis van de tussentijdse rapportage ESF Work First. Uit de tussenrapportage blijkt dat het project een onderrealisatie kent ten opzichte van de in 2005 opgestelde begroting. Deze onderrealisatie wordt onder andere veroorzaakt door de inzet van loonkostensubsidie voor klanten in de sporen 2 en 3. Veel klanten stromen uit de bijstand stromen door loonkostensubsidie, waardoor de instroom van klanten in het ESF project behoorlijk is afgenomen. Daarnaast zorgt de aantrekkelijke arbeidsmarkt ervoor dat mensen sneller op eigen kracht een betaalde baan vinden en geen beroep meer hoeven doen op de bijstand. Aangezien de kosten van het project substantieel lager zijn dan verwacht, zijn er geen nadelige gevolgen voor de gemeente.

Reactie op brief Ombudsman
De Ombudsman en de gemeente zijn reeds lange tijd in discussie over enkele openstaande dossiers op het gebied van de detaillering van het groenstructuurplan. Het college is van mening dat de ombudsman het door de gemeenteraad vastgelegde beleid moet toetsen en niet zelf ter discussie stellen. Per brief maakt het college dit standpunt nogmaals duidelijk.

Verkoop perceel bouwgrond 2K-2 in Fascinatio
Het college heeft besloten een perceel bouwgrond in het bedrijvenpark Fascinatio te verkopen aan OVG Projecten XVIII bv.

Verkoop perceel bouwgrond 1K-2 in Fascinatio
Het college heeft besloten een perceel bouwgrond in het bedrijvenpark Fascinatio te verkopen aan Herkon bv.

Verkoop bouwgrond in Fascinatio
Het college besloot een perceel grond in Fascinatio te verkopen aan Eurowoningen grondbedrijf bv voor de bouw van 27 woningen.

Verkoop en aankoop grond Wingerd
Het college besloot tot verkoop en aankoop van grond nabij Wingerd 251-253 voor de uitbreiding van de C1000 supermarkt en de daaraan gerelateerde uitbreiding van de parkeerplaats.

Beslissing op bezwaarschrift
Het college besloot het bezwaarschrift van een bewoner over de wijze van bewoning van een huis in 's-Gravenland ongegrond te verklaren. B&W nemen hiermee de motivatie over van de commissie bezwaarschriften.
---