Gemeente Hengelo

Wijkanalyse Groot Driene afgerond

Inwoners van Groot Driene wonen graag in hun wijk, de helft van hen woont al 10 jaar of langer in de wijk. Ook de voorzieningen in de wijk worden goed gewaardeerd. Uitzondering hierop vormen de voorzieningen voor de jeugd. Dit zijn enkele uitkomsten van de wijkanalyse Groot Driene.

Wijkplan Groot Driene

Wat gebeurt er de komende jaren in de wijk Groot Driene? Deze vraag staat centraal in het wijkplan Groot Driene. Op 18, 19 en 26 september worden er huiskamerbijeenkomsten gehouden, op 25 oktober vindt het raadsbezoek plaats. Aansluitend aan het bezoek van de raad, wordt een wijkavond georganiseerd. Inwoners van Groot Driene ontvangen een dezer dagen een uitnodiging voor de huiskamerbijeenkomsten.

Wijkanalyse

Met 8.945 inwoners is Groot Driene de vijfde wijk van Hengelo. Ouderen zijn in Groot Driene oververtegenwoordigd; maar liefst 42 procent van de bewoners in Groot Driene is 55 jaar of ouder. In Groot Driene wonen meer mensen van niet-westerse afkomst dan gemiddeld in Hengelo. Dit hangt samen met de aantrekkingskracht van de Syrisch orthodoxe Mariakerk die in de wijk staat. De helft van de inwoners woont al 10 jaar of langer in de wijk. Dit duidt erop dat mensen het prettig vinden wonen in de wijk.

Inkomensverdeling

Het gemiddeld besteedbaar huishoudeninkomen ligt in Groot Driene net iets boven het Hengelos gemiddelde. Tussen de vier buurten bestaan inkomensverschillen. De bewoners van Groot Driene Noord hebben veruit het minst te besteden. De bewoners van Groot Driene Zuid het meest.

Woonomgeving gewaardeerd

Bewoners van Groot Driene waarderen hun woonomgeving goed. De stedenbouwkundige opzet is ruim, groen en overzichtelijk. Het voorzieningenniveau in de wijk is hoog. De bewoners van Groot Driene zijn dan ook erg tevreden over de voorzieningen in de wijk. Uitzondering hierop vormen de voorzieningen voor de jeugd. Inwoners van Groot Driene voelen zich in het algemeen veiliger dan de gemiddelde Hengeloër. Ook wordt in Groot Driene weinig verloedering ervaren.

Wijkplan Groot Driene

De huiskamerbijeenkomsten en het bezoek van de raad aan de wijk in combinatie met de wijkavond zijn onderdeel van de totstandkoming van een wijkplan voor Groot Driene. In het kader van wijkgericht werken wordt voor elke wijk een wijkplan gemaakt. In een wijkplan staat welke plannen in voorbereiding zijn en wat er wanneer speelt in de wijk.

Voor de wijkavond ontvangen bewoners van de wijk begin oktober een schriftelijke uitnodiging waarin ze ook uitgebreid geïnformeerd worden over het wijkplan Groot Driene.

Klik hier voor de uitgebreide wijkanalyse.