Van handschoenselectie tot productiviteitswinst: Ansell lanceert Guardian(SM)

30/08/2007 10:27
PR Newswire



BRUSSEL, August 30 /PRNewswire/ -- Ansell, een internationale leider in totaaloplossingen voor handbescherming, deelt mee dat het Guardian(SM), een adviesdienst voor industriële productievestigingen, officieel heeft gelanceerd. Deze unieke evaluatiemethodologie selecteert de meest geschikte werkhandschoenen en helpt multinationale ondernemingen om de veiligheid van hun arbeiders te verbeteren. Bedrijven kunnen dankzij Guardian(SM) hun handschoenprogramma objectief standaardiseren, hun aankoopkosten verminderen, de gebruikskosten doen dalen door de producten langer te gebruiken en zelfs de productiviteit van de medewerkers vergroten door handschoenen te gebruiken die beter aan de taken zijn aangepast.

Bij een belangrijke Europese leverancier van OEM-producten voor de autosector daalde de frequentiegraad van de ongevallen op enkele maanden van 64 naar 5, nadat de onderneming de aanbevelingen van een Guardian(SM)
-evaluatie had opgevolg. Een andere multinational realiseerde een kostenbesparing van 27,4% toen hij zijn voorraden door standaardisatie beperkte en meer duurzame handschoenen selecteerde. Dit zijn maar enkele van de vele overtuigende resultaten van een proefproject met 250 evaluaties die werden uitgevoerd in 50 grote Europese ondernemingen uit diverse sectoren: auto, OEM, chemie en metaalproductie. Ansell heeft nu besloten om Guardian(SM)-evaluaties op grote schaal in Europa aan te bieden.

De heer Herman in het Veld, Safety Manager bij GE Plastics Europe, verklaarde: "GE neemt wereldwijd initiatieven om verwondingen aan de handen te voorkomen. GE Plastics gebruikt de Guardian(SM)-methodologie om een handschoenbeheerprogramma op te zetten dat aan de behoeften van GE is aangepast. Het zal in talrijke vestigingen en landen worden toegepast." GE Plastics nam deel aan het proefproject en is van plan om Guardian(SM)
-evaluaties op grotere schaal te gaan gebruiken.

"Guardian(SM) werd ontwikkeld om de veiligheid van de arbeiders te verhogen. Maar ook hun prestaties verbeteren fors als comfortabele handschoenen worden geselecteerd, die hen passen als een tweede huid en correcte greep bieden. En daardoor stijgt dan weer de productiecapaciteit van de onderneming," verklaarde Werner Heintz, Senior Vice-President en Regional Director Europe van Ansell Healthcare. "Handschoenen zijn bijgevolg niet alleen belangrijk voor persoonlijke bescherming, maar ook om de productiviteit te doen stijgen. Een Guardian(SM)-evaluatie kan grote organisaties helpen om deze doelstellingen te bereiken."

De evaluatiemethodologie en de gegevens van Guardian(SM) werden geoptimaliseerd voor werkplekvereisten in de volgende sectoren: autoproductie, metaalproductie, OEM-productie voor de automobielnijverheid en chemicaliën. Voor andere sectoren verwijzen de Guardian(SM) experts de klanten naar een Ansell-vertegenwoordiger. Hij levert gepersonaliseerd advies om te bepalen welke handschoenen het meest geschikt zijn voor hun toepassingen. Sommige Ansell-verkopers zijn ook gecertificeerde Guardian(SM)-experts. De Guardian(SM)-adviesdienst functioneert in alle Europese landen en de rapporten worden in 13 talen opgesteld. Door het internationale karakter van de evaluatieresultaten kunnen ze worden gebruikt om vereisten op regionale, nationale of mondiale schaal te vergelijken en te consolideren. Enkele autoconstructeurs hebben de resultaten van hun Guardian(SM)-evaluatie aan hun verzekering(SM)aatschappij bezorgd en zijn erin geslaagd om hun premies te verlagen.

De Guardian(SM)-experts beantwoorden graag al uw vragen tijdens de A+A beurs in Düsseldorf, Duitsland, van 18 tot 21 september 2007. U vindt Ansell aan stand J31 in hal 6.

Guardian(SM) is een gedeponeerd servicemerk van Ansell Ltd.

Guardian(SM) is een SafetyNet(TM)-applicatie

SafetyNet(TM) is een gedeponeerd handel(SM)erk van Ansell Ltd.

Over Ansell:

Ansell Limited is een internationale leider op het vlak van beschermende producten. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië, telt meer dan 11.000 medewerkers en neemt een vooraanstaande positie in op de markt voor condooms en voor handschoenen in natuurlatex en synthetische polymeren. Ansell is actief in drie belangrijke segmenten: Occupational Healthcare, handbescherming voor de industriële markt; Professional Healthcare, chirurgische en onderzoekshandschoenen voor medisch personeel en Consumer Healthcare, condooms en huishoudhandschoenen. Informatie over Ansell en zijn producten vindt u op http://www.ansell.eu

Nota voor redacteurs:

Voor meer informatie over Guardian(SM) of Ansell kunt u contact opnemen met:

http://www.ansellguardian.eu

http://www.anselleurope.com/ansell_nl/ansell-healthcare-nieuws/ansell-hea lthcare-persberichten/index.cfm?I=6542
Wouter Piepers, Communications Director EMEA, tel: +32-2-528-75-68, mobiel: +32-478-33-56-32, wpiepers@ansell.eu; David Staniforth, Director Consulting Services EMEA, tel: +32-2-528-7485, mobiel: +32-495-120-515, dstaniforth@eu.ansell.com