Gemeente Hengelo

Buurtbewoners praten mee op 18 september

De toekomst van Klein Driene en De Noork

Er gebeurt veel in Klein Driene en De Noork. HBS Ons Belang gaat bezig met de sloop en nieuwbouw van woningen aan de Händelstraat en kijkt vooruit naar verdere ontwikkelingen van de buurt. Een aantal jaren geleden heeft St. Joseph Wonen een groot deel van de woningen gerenoveerd en de woonomgeving verbeterd en wil de komende tijd vooral aandacht geven aan sociaal beheer, dus de zorg voor het welzijn van de bewoners. De winkeliers in Klein Driene willen graag één winkelcentrum. Al deze ontwikkelingen zijn voor de gemeente Hengelo en beide woningbouwcorporaties reden om een gezamenlijk toekomstbeeld of ontwikkelingsvisie op te stellen voor Klein Driene/De Noork. Dit is vervolgens het beginpunt van waaruit verschillende plannen uitgewerkt kunnen worden.

Verhalen uit de buurt

Natuurlijk hebben ook de bewoners allerlei ideeën over de toekomst van hun wijk. Deze nemen we ook graag mee in de ontwikkelingsvisie. Wat vinden bewoners uit Klein Driene en De Noork nu echt van hun buurt? Wat ervaren zij als prettig en wat als minder prettig? Wat zou er beter kunnen en waar moeten we met onze handen van afblijven?

Bewonersbijeenkomst 18 september

Woont u in Klein Driene of De Noork en heeft u ideeën over de toekomst van uw buurt? Kom dan naar de bewonersbijeenkomst op 18 september, vanaf 19.30 uur in het voormalige buurtcentrum aan de C. Franckstraat. Meer informatie over de ontwikkelingsvisie en de bijeenkomst vindt u hier.