Gemeente Bussum

Informatieavond plan Bensdorp

Op dinsdag 18 september aanstaande vindt een informatieavond plaats over de ontwikkeling van Bensdorp.

Op deze avond wordt u geïnformeerd over de stand van zaken van het definitief ontwerp. Bensdorp is een deelplan van het project Spoorzone zuid.

De oude fabriek Bensdorp kan worden beschouwd als industrieel erfgoed. Uitgangspunt is dan ook dat de locatie zoveel mogelijk authentiek blijft en toegankelijk wordt. Gekozen wordt voor een mengeling van wonen, werken en cultuur. De nieuwe ontwikkelingen moeten een impuls geven aan het gebied zonder het zwaar te belasten.

In mei heeft een inspraakavond plaatsgevonden voor de plandelen Koster en Gewest, die ook deel uitmaken van dit project. Er is nu overeenstemming bereikt tussen de eigenaar van Bensdorp over de verkoop van de fabriek aan de ontwikkelaars Dudok en AM Wonen.

Informatie en aanmelden

Voor achtergrondinformatie verwijzen we u naar de informatiebrochure van mei 2007 over het plan Spoorzone zuid. Deze staat op de website van de gemeente Bussum www.bussum.nl, rubriek Bouwen en Wonen onder het kopje Projecten/Spoorzone zuid/definitief ontwerp Bensdorp. Of u kunt een exemplaar opvragen bij mevrouw S. de Groot van de afdeling Ruimtelijke Inrichting met een e-mail naar spoorzonezuid@bussum.nl of via telefoonnummer (035) 692 88 81. Wanneer u bij deze informatieavond aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u dit uiterlijk 14 september aan mevrouw De Groot door te geven.