Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Loenen (Gld) - ernstige aanrijding met dodelijke afloop   |
Een 76-jarige bestuurder van een bestelbusje uit Loenen (Gld) is dinsdagmiddag 18 september bij een ernstige aanrijding in zijn woonplaats om het leven gekomen. Hij kwam in aanrijding met een zandwagen. Nog twee bestelbusjes raakten bij de aanrijding betrokken en hier raakte een 58-jarige man uit Purmerend zwaar gewond. Op dit moment is men nog bezig met de berging van de vrachtwagen.

Het ongeval op Kanaal Zuid werd omstreeks 16.50 uur gemeld. Uit een eerste onderzoek van de politie is gebleken dat de Loenenaar met zijn bestelbus over de brug van het Apeldoorns kanaal reed en bij het oprijden van Kanaal Zuid om onduidelijke reden geen voorrang verleende aan een voor hem van links naderende vrachtwagencombinatie. Deze kwam uit de richting Brummen en werd bestuurd door een 50-jarige man uit die plaats.

Bij de aanrijding die volgde kwam het busje in de rechterberm terecht en raakte de bestuurder dusdanig gewond dat hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

De vrachtwagencombinatie sloeg om in de linker berm/tuin en verloor zijn 30 ton zand. Een uit de richting Apeldoorn naderende bestelbus, bestuurd door een man uit Purmerend, botste tegen de kantelende vrachtwagen en de bestuurder raakte bekneld in zijn voertuig. Een achter hem rijdend busje botste op de ravage. Deze bestuurder, een 41-jarige man uit Apeldoorn liep geen letsel op.

Omstanders verleenden eerste hulp en de hulpverleningsdiensten rukten met meerdere voertuigen uit. Ook arriveerde een traumahelikopter voor de behandeling van de slachtoffers.

Het verkeer tussen Apeldoorn Zuid via deze route richting Brummen/Eerbeek/Dieren is sindsdien gestremd. De aanrijding trok veel publieke belangstelling.

Einde bericht
---


---


---

---- --