Gemeente Deurne

27-09-2007
Van de B&W-tafel 18 september 2007
Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vergadert iedere dinsdag. Elke week lichten wij uit deze vergadering enkele punten toe. De volgende besluiten komen uit de collegevergadering van 18 september.

Fusie Academie voor Muziek en Dans en Kunstcollege te Weert Het college heeft ingestemd met de voorgenomen fusie tussen de Academie voor Muziek en Dans te Weert en de stichting Kunstcollege te Weert. Deze fusie is met ingang van 1 januari 2008 een feit. Hierdoor krijgen de aangesloten gemeenten de mogelijkheid om ook producten op het terrein van beeldende/ audiovisuele kunst en theater af te gaan nemen.

Afschaffing Wet op de Openluchtrecreatie
Sinds 1995 maakt de Wet op de Openluchtrecreatie (WOR) het kamperen in onze gemeente mogelijk. Per 1 januari 2008 wordt deze wet ingetrokken om meer maatwerk op het gebied van verblijfsrecreatie mogelijk te maken en om onnodige regelgeving terug te dringen. Het college heeft kennis genomen van de gevolgen van de afschaffing van deze wet en zal de raad hierover informeren. De mogelijkheden met betrekking tot kamperen buiten kampeerterreinen wordt meegenomen in de discussie binnen het project wijziging APV.

Vergelijkend onderzoek kwaliteit dienstverlening De gemeente Deurne doet mee aan een vergelijkingsonderzoek waarin de kwaliteit van dienstverlening gemeten wordt. Deze resultaten worden vergeleken met andere deelnemende gemeenten. Dit onderzoek heet benchmark Staat van de gemeente. In het najaar ontvangen enkele willekeurig geselecteerde inwoners een vragenlijst thuis met algemene vragen. Daarnaast kunnen de bezoekers van de klantenbalie een vragenlijst invullen die gaat over de dienstverlening aan de receptie en klantenbalie.

Vestiging voorkeursrecht op het gebied Spoorzone Het college gaat akkoord met het raadsvoorstel tot vestiging van het gemeentelijk voorkeursrecht op het gebied Spoorzone op basis van het bestemmingsplan Spoorzone. Over dit voorstel kunnen zienswijzen worden ingediend. Na vaststelling door de gemeenteraad krijgt de gemeente een voorkeursrecht bij verkoop door eigenaren van percelen, die voor de realisatie van het bestemmingsplan noodzakelijk zijn.

Tracékeuze Zuidelijke Omlegging
Het college heeft de voorkeuren voor een tracé voor de Zuidelijke Omlegging opnieuw gewogen, onder andere naar aanleiding van de inspraakreacties. Resultaat van die heroverweging is dat het college een concrete voorkeur heeft uitgesproken voor tracé 2. Deze keuze wordt voorgesteld aan de gemeenteraad.